Lustü fra start

VM-spiller Steven Lustü er med igjen for serieleder Lyn. Les det siste om lagene før runden.

Forutsatt at det ikke blir streik blant fotballspillerne, går den 13. serierunden av stabelen til helgen. Odd og Lillestrøm starter ballet i Skien på lørdag.

I Odd er Sami Mahlio uaktuell etter at han brakk leggbeinet i en U-lagskamp mandag. Mahlio er trolig ute for resten av sesongen. Alexander Aas soner karantene for gule kort. Morten Fevang er tilbake etter karantene, og Edwin van Ankeren og keeper Erik Holten er spilleklare etter skader og sykdom.

Hos Lillestrøm er Gylfi Einarsson ute med tre gule, ellers meldes de fleste kampklare. Kaptein Torgeir Bjarmann spiller tross sin vonde ankel.

Søndag er det klart for toppoppgjør på Stavanger stadion. Viking tar imot serieleder Lyn, som får tilbake Steven Lustü etter danskenes VM-retur. Trener Sture Fladmark vil ikke si noe om laget ennå, men Helgi Sigurdsson og Kjetil Løvvik er fortsatt ute. I tillegg er Thomas André Ødegaard usikker på grunn av en skulderskade, og Per Egil Swift og Frode Hansen sliter også med småskader. På toppen av det soner Jonny Hansen for gule kort, og Tommy Berntsen venter familieforøkning og er veldig usikker til kampen.

- Det sier seg selv at Steven spiller fra start hvis Tommy blir hjemme, sier Fladmark til Dagbladet.no.

I Viking er situasjonen lysere. Morten Berre er på gang, men er fortsatt tvilsom. Islendingen Hannes Sigurdsson og Bjørn Berland som var ute sist spiller 2. lagskamp på fredag, og begge er aktuelle til kampen mot Lyn.

På Aspmyra tar Bodø/Glimt i mot et Startlag i krise. Runar Berg sliter med en vond ankel, men Glimt har et lite håp om at han blir klar. Karim Essediri og Rhonny Westad er uaktuelle på grunn av skader.

For Start må andrekeeper Rune Nilssen overta for Dime Jankulovski etter det røde kortet han fikk i kampen mot Vålerenga. Ousman Nyan er også ute med tre gule kort. Tom Berhus er skadet, mens Morten Knutsen sliter med en strekk i låret.

På Fosshaugane stiller Sogndal med samme startoppstilling som sist. Rune Buer Johansen er tilbake etter karantene, men må finne seg i å starte på benken.

For Molde er Anders Hasselgård svært tvilsom til kampen på grunn av skaden i leggen som han pådro seg sist. Mork og Sigthorsson er fortsatt ute, mens Knut Anders Fostervold er blitt stadig bedre i løpet av uken og er aktuell igjen.

På Nadderud er Stabæk verter for et mosselag som tok en etterlengtet seier mot Bodø/Glimt sist. Tom Stenvoll soner sin andre kamp etter det røde kortet mot RBK, men Marel Baldvinsson er tilbake i troppen etter skade. Stabæks tropp er ellers helt skadefri.

For Moss begynner det å lysne på skadefronten. Det er litt usikkert om Terje Høsøien kan spille etter smellen han fikk i ansiktet sist. Kjetil Wæhler er klar for klubben, men må sannsynligvis vente på sin debut. Han har vært uten kamp veldig lenge.

På Ullevål gjester Bryne Vålerenga. Tobias Grahn og Erik Hagen er begge ute med karantener for gule kort, ellers kan trener Kjetil Rekdal velge fra en skadefri tropp.

For Bryne må Kai Ove Stokkeland sone for tre gule kort. Marcus Andreasson, Lasse Strand og Kenneth Giske sliter med lyskestrekk og er alle uaktuelle. Det er også kneskadde Geir Atle Undheim.

Brann tar i mot Rosenborg i Bergen på mandag. Joachim Walltin er den eneste som er skadet hos Brann, men det kan bli noen forandringer på laget som slo Lillestrøm på søndag.

Bent Skammelsrud, Roar Strand, Ørjan Berg og Odd Inge Olsen er usikre for Rosenborg, men de tre førstnevnte spiller trolig. Olsen sliter med strekk og er mer usikker. Dagfinn Enerly og Frode Johnsen er fortsatt i framgang.

TILBAKE TIL HVERDAGEN: Steven Lustü er tilbake i Lyn etter VM-oppholdet. Han spiller trolig fra start i Stavanger.