Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lustü til Lyn

I går skrev AB København-spilleren Steven Lustü (30) under en treårskontrakt med Lyn. - Det er en spennende klubb med ambisjoner, og jeg har lyst til å spille for Stuart Baxter, sier den danske landslagsstopperen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed var den første brikken i det som kan bli et sterkt Lyn-forvar, i boks.

- Vi er veldig, veldig glade. Steven er en bunnsolid og dønn ærlig fotballspiller, sier daglig leder Ole-Ray Grødseth til Dagbladet

Trener Stuart Baxter er ikke mindre fornøyd med å få en rask midtstopper i Lyn, og ser dette som den første investeringen til å gjøre klubben til et lag i Tippeliga-toppen.

- Han er den typen spiller vi trenger, han er en konkurransespiller i hver eneste kamp.

- Og så er han tidligere sprinter - og da får vi den farten vi trenger bak, sier Baxter.

Runar tilbake

I går fikk han midtstopperen han har lengtet etter. Etter det Dagbladet erfarer er Rosenborgs Bent Inge Johnsen klar for Lyn i nær framtid, som stoppermakker til Lustü. Dessuten er Lyn svært interessert i Tromsøs Jonny Hanssen som høyreback. Trolig faller en annen vesentlig brikke på plass før jul: Runar Berg.

- Runar er en spiller vi trenger - og jeg tror ikke vi har sett det beste av ham ennå, sier Baxter.

- Min ambisjon er å få Lyn et hakk opp i Tippeligaen. Om vi klatrer fire eller ti plasser, hvem vet? spør en ambisiøs Stuart Baxter.

Ungdomslinja

Baxter innrømmer at klubben er veldig aktiv på spillermarkedet, men bedyrer at det ikke betyr at man handler hele tida.

- Også min kone er aktiv i butikkene, men heller ikke hun handler hele tida, smiler Baxter.

- Det er viktig på mer enn én måte å få opp unge spillere til A-laget. Vi kan ikke bare kjøpe oss opp til toppen - vi må også få opp våre egne.

Stortalentene Kristian Onstad (17), Eldar Hadzimehmedovic (17) og Aleksander Midtsian (19) har alle potensial til å bli profiler i Tippeligaen på sikt.

Hele Norges coronakart