Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lustig hånes av svenskene: «Håll en stolpe»!

Folket viser backen hvordan det skal gjøres.

SÅNN SKAL DET GJØRES: Mikael Lustig glapp stolpen da Andrej Sjevtsjenko avgjorde mot Sverige. Nå viser det svenske folket hvordan man holder stolpen. Montasje: Scanpix/Dagbladet
SÅNN SKAL DET GJØRES: Mikael Lustig glapp stolpen da Andrej Sjevtsjenko avgjorde mot Sverige. Nå viser det svenske folket hvordan man holder stolpen. Montasje: Scanpix/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Mikael Lustig har tatt på seg skylden etter Ukrainas vinnermål mot Sverige i EM i går kveld.

Til tross for at Zlatan Ibrahimovic ga Andrej Sjevtsjenko minimalt med luftkamp da ukraineren stanget corneren videre mot mål, erkjenner Lustig at ballen aldri skulle gått inn ved stolpen han passet på.

I dag heller svenskene salt i såret til Celtic-backen: På Twitter «trender» hashtagen «Hållenstolpe» lokalt i landet, og horder av svensker legger ut bilder av seg selv der de gjør det de mener Lustig burde gjort: Holder fast i stolpen.

Ved 12-tiden var «hållenstolpe» det mest brukte emneordet i Sverige.

Her kan du se en oversikt over alle bildene så langt.

Bittert
- Jeg skjønte med én gang at jeg burde ha stått der, sa Lustig etter kampen i går.

- Det er selvfølgelig bittert. Jeg har plassen ved stolpen, men blir litt for offensiv i hodet. Hvis ballen er innoverskrudd og går direkte mot min stolpe, rekker jeg den. Men jeg følger ballen med blikket, og det kommer en avslutning. Da henger jeg ikke med, sier den tidligere Rosenborg-spilleren til Aftonbladet.

25-åringen ble skjelt ut av Sveriges målvakt Andreas Isaksson etter situasjonen.

OPTIMISTER: Svenske aviser gir laget håp dagen derpå: Det er fortsatt mulig å gå videre, er gjennomgangstonen. Foto: Scanpix
OPTIMISTER: Svenske aviser gir laget håp dagen derpå: Det er fortsatt mulig å gå videre, er gjennomgangstonen. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg aner ikke hva han sa, men jeg kan forstå det, sier Lustig.

Markerte ikke Sjeva
Det var selvfølgelig en skuffet Erik Hamrén som møtte pressen i Ukraina i dag også, etter en natt med grubling og «hva om»-spørsmål i hodet.

Han måtte også svare på hvordan det kunne gå så galt for svenskene før Andrej Sjevtsjenkos scoringer, hvorfor markeringen sviktet så grundig.

- Vi vet at han er bra. Det var to klasseavslutninger, det må man si, der viste han storhet. Det holder med to mål, da har man gjort det bra. Vanligvis spiller noen markering, og noen i sone. Vi hadde ikke markering på ham i går, sier Hamrén, ifølge Expressen.

- Burde man hatt det?

- Kanskje det, men da hadde kanskje noen andre scoret i en annen situasjon. Hadde Zlatan vært litt mer observant ville han vunnet duellen. Hadde Lustig hatt en annen posisjon, han skulle jo passet første stolpen og han slipper ballen mellom den og seg selv, så hadde det ikke blitt mål. Fotball er jo sånn, i blant gjør motstanderne noe bra og iblant gjør vi noe mindre bra, det er derfor det blir mål, sier den svenske landslagssjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling