Lustig har fått orden på Pinocchio-beina

Ler av Eggens sammenlikning.

VAR TUNG OG SLITEN: Nils Arne Eggen mente Mikael Lustig hadde så liten kontroll på beina mot Sandefjord, at han kalte svensken Pinocchio. Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX
VAR TUNG OG SLITEN: Nils Arne Eggen mente Mikael Lustig hadde så liten kontroll på beina mot Sandefjord, at han kalte svensken Pinocchio. Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIXVis mer

||| • Direkte 20.45: Rosenborg - København

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg har hatt et voldsomt kampprogram i sommer, med to kamper i uka hele veien.

Etter bortekampen mot Sandefjord for en drøy uke siden så Nils Arne Eggen tydelige trøtthetstegn hos enkelte, og Mikael Lustig ble trukket fram som eksempel.

- Du ser at beina til Lustig, de styrte han ikke i dag. Han så jo ut som Pinocchio, sa Eggen ifølge Adressa.no.

Lystig Lustig Foran kveldens playoffkamp i Champions League mot København har derimot Lustig fått orden på beina, han lover at de ikke skal trekkes i alle veier - på marionettevis. Han trenger ingen til å trekke i trådene.

- Nils Arne, ja. Han finner de rette ordene, sier Lustig til Dagbladet.

Han klarer ikke la være å smile av Eggens sammenlikning, men samtidig er han rask til å understreke at RBK-treneren hadde et godt poeng. Svensken er nemlig langt fra fornøyd med opptredenen mot Sandefjord, tross 3-1-seier.

- Det var en fantastisk dårlig kamp. Men sånne kommer iblant, når man spiller mange kamper. Forhåpentligvis blir det ikke flere sånne i år.

Lustig har i hovedsak sluppet nedturene denne sesongen. Den svenske backen har vært særdeles viktig for trønderne, med konstande løp framover på banen.

Nytt Norden-møte I forrige kvalikrunde knuste Rosenborg det svenske mesterlaget AIK 4-0 sammenlagt. Nå venter nok en nabo fra Norden. For Lustig blir det vel så morsomt som møtene med AIK.

- Ja, absolutt. Det er jo nesten flere svensker på København-laget enn i AIK. Og FCK har jo vært det beste skandinaviske laget de siste fire åra. Det blir spesielt, sier den offensive backen.

- Hvordan slår dere dem?

- Vi må være konsentrerte og sette sjansene våre. Ikke minst blir det viktig å avslutte angrepene. De er gode på kontringer, så vi må ikke miste ballen på vei fram over. Det blir viktig å ha den balansen i laget vi ikke hadde mot Start.

• Slik starter RBK: Daniel Örlund- Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Mikael Dorsin - Markus Henriksen, Anthony Annan, Per Ciljan Skjelbred - Steffen Iversen - Trond Olsen, Rade Prica.

INGEN TRÅDER HOLDER MEG: Pinocchio ble aldri noen stor fotballspiller. Foto: REUTERS
INGEN TRÅDER HOLDER MEG: Pinocchio ble aldri noen stor fotballspiller. Foto: REUTERS Vis mer