Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lustig imponert over Ronaldos gjentatte juks

- Han er fantastisk, sier Sverige-backen til Dagbladet.

MÅTTE BITE I GRESSET: Mikael Lustig (t.v.) må bare konstatere faktum: Cristiano Ronaldo er verdensklasse. Derfor er Portugal VM-deltaker, mens Sverige og alle vi andre skandinaver, må se på hjemmefra. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Scanpix
MÅTTE BITE I GRESSET: Mikael Lustig (t.v.) må bare konstatere faktum: Cristiano Ronaldo er verdensklasse. Derfor er Portugal VM-deltaker, mens Sverige og alle vi andre skandinaver, må se på hjemmefra. Foto: Frank Augstein / AP / NTB Scanpix Vis mer

Sverige-Portugal 2-3 (2-4 sammenlagt)

STOCKHOLM (Dagbladet): - Det er selvfølgelig tungt nå. Vi drømte om VM i Brasil, men nei. Dessverre, sånn ble det ikke, sier Mikael Lustig til Dagbladet.

Vi møter ham i intervjusonen etter kampen på Friends Arena, hvor Cristiano Ronaldos hattrick påførte det svenske landslaget en sommerferie de aldri i verden ønsket seg.

- Trodde du det skulle gå veien da dere gikk opp i 2-1, og bare trengte ett til?

- Ja. Vi så i øynene deres at de var skjøre. Det føltes bra da, og vi hadde veldig tro på at vi skulle klare det, svarer Lustig.

- Verdensklasse En etter en kommer de ut, de svenske spillerne, og de sier det samme: Skuffelsen er enorm, det er vrient å tenke på neste kvalifisering, og jada, selvsagt er de dypt imponert over Portugals kaptein - Cristiano Ronaldo.

- Hva skal man si? Avslutningene hans er verdensklasse. Og han gjør fire mål på disse to kampene. Fantastisk, sier den tidligere Rosenborg-backen.

Han utdyper:

- Så lenge vi er med i kampen, klarer vi oss bra. Så må vi satse framover, for vi er jo aldri der at det er vi som er i VM. Så vi trengte flere mål. Da måtte vi framover, og da får Ronaldo rom. Og når han får posisjonene, så avslutter han på verdensklassevis, sier Lustig.

Ronaldos forsvarsjuks - Vi skulle ligge tette på ham, og i den første kampen fikk han to sjanser, og scoret ettmål. Men det blir litt annerledes når vi må framover. Og han jukser i forsvarsspillet - og da får han disse sjansene, som han ikke trenger for å score, sier Lustig.

For ordens skyld: «Jukset» Lustig beskylder Ronaldo for å ha utført, er verken regelmessig eller etisk problematisk. I fotballspråket betyr dette at han ikke løp hjemover for å hjelpe til defensivt. Dermed ble han stående igjen høyt på banen, slik at da Portugal kontret, var han allerede så langt framme at han umiddelbart kunne komme seg i scoringsposisjon. Bare pasningene kom. Og det gjorde de til gagns.