TAKKER ROSENBORG: Mikael Lustig gir RBK æren for at han har vokst som fotballspiller i løpet av drøyt tre år i Trondheim. Foto: Filip Singer, EPA/Scanpix
TAKKER ROSENBORG: Mikael Lustig gir RBK æren for at han har vokst som fotballspiller i løpet av drøyt tre år i Trondheim. Foto: Filip Singer, EPA/ScanpixVis mer

Lustig klar for Celtic fra nyttår

Valgte Skottland i stedet for Italia eller Spania.

(Dagbladet): Rosenborg-back Mikael Lustig har skrevet en avtale med Celtic som gjør at han er spilleklar for den skotske storklubben fra januar.

- Det føles veldig bra. Det har vært en del klubber som har vært interessert, og det har vært kontakt med en italiensk klubb og litt i Spania, men magefølelsen sier at spillestilen i Celtic passer meg bra, sier Lustig til adressa.no.

Han sier han har visst at det ble Celtic de siste tre ukene, og at kontrakten har vært klar en stund.

- Dette er veldig spennende dager for meg, og jeg er kjempeglad for å skrive kontrakt med Celtic. Jeg vet mye om Celtic, om størrelsen på klubben, de verdensberømte supporterne og kvaliteten på spillerstallen som allerede er der, sier svensken til klubbens nettside.

Manager Neil Lennon er også veldig fornøyd med å ha kapret bosman-spilleren.

- Vi er veldig fornøyde med å få Mikael til Celtic. Vi tror han har kvaliteten til å heve nivået i klubben, og vi ser fram til at han slutter seg til oss i januar. Han er en spiller av internasjonalt snitt og en meget anveldelig forsvarsspiller. Jeg tror han vil være en veldig positiv tilvekst i stalen, sier Lennon.

Lustig har spilt for Rosenborg i tre og en halv sesong, og takker trønderklubben for framgangen han har hatt i perioden.

- Det har vært en helt fantastisk tid i Rosenborg. Vi lå litt nede på tabellen da jeg kom, men Rosenborg gjorde en ordentlig satsing, og vi fikk en riktig god tropp. Da utviklet jeg meg som spiller, og fikk også sjansen på landslaget. Det har vært veldig fine år i klubben, og jeg har mye å takke Rosenborg for, sier han til adressa.no.