Lustig klar for Rosenborg

Skrev under for 3,5 år.

Den svenske høyrebacken Mikael Lustig er klar for Rosenborg. Han binder seg til klubben for de neste 3,5 årene, bekrefter rbk.no.

Lustig regnes som en av de mest talentfulle høyrebackene i nordisk fotball. Han har i lang tid vært i Rosenborgs søkelys og slutter seg nå til Erik Hamréns trønderlag fra svenske GIF Sundsvall.

- Det kjennes kjempebra og helt riktig. Jeg vurderte i utgangspunktet klubber utenfor Norden, men Rosenborg er jo Nordens største, og en stor klubb i Europa, sier Lustig.

21-åringen har allerede debutert på det svenske landslaget, og ser nå fram til å kjempe om seriegull med RBK.

- Ambisjonen min er først og fremst å spille meg inn i en førsteellever i RBK etter hvert. Vi ligger som nummer fem akkurat nå, men målet må jo være å vinne serien og spille i Europa, sier Lustig.

Mandag spiller han sin siste kamp for GIF Sundsvall i Allsvenskan. Fungerende sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun er fornøyd med nykjøpet.

- Han er robust med sine ca. 190 centimeter, men først og fremst er han en offensiv back som vil passe bra inn hos oss i Rosenborg. Mikael er god med ball og slår gode innlegg, sier Hoftun.

Tirsdag skal Lustig gjennom den medisinske undersøkelsen, før han skriver kontrakt med klubben ut 2011. Går alt etter planen slutter han seg til RBK-troppen fredag.

Lustig klar for Rosenborg

Også i GIF Sundsvall er de fornøyd med overgangen.

- Når vi nå offentliggjør at vi er overens så er det klart vi er fornøyd med avtalen. Vi er også fornøyd for Mickes del, som nå gjør et stort klyv i karrieren, sier GIFs direktør Torbjørn Wiklund til adressa.no.

Svenske aviser har spekulert i at Rosenborg er villige til å legge fem millioner svenske kroner for 21-åringen, som erstatter sin landsmann Fredrik Stoor som går til Fulham.

(NTB)

KLAR FOR RBK: Mikael Lustig kommer fra GIF Sundsvall til RBK. Overgangen ventes å bli offentliggjort i dag. Foto: Victor Decolongon/Getty Images/AFP/Scanpix
KLAR FOR RBK: Mikael Lustig kommer fra GIF Sundsvall til RBK. Overgangen ventes å bli offentliggjort i dag. Foto: Victor Decolongon/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer