NY HELT: Ballgutten Daniel Weinefeldt (t.v.) ble takket for hjelpen av Mikael Lustig seint i går. Foto: Axel Pileby, Expressen
NY HELT: Ballgutten Daniel Weinefeldt (t.v.) ble takket for hjelpen av Mikael Lustig seint i går. Foto: Axel Pileby, ExpressenVis mer

Lustig takker ballgutten for Sveriges vinnermål

- Han spilte en viktig rolle, sier RBK-backen om Daniel (15).

(Dagbladet): Sverige - Nederland 3-2.

Sverige er klare for EM-sluttspillet som beste gruppetoer etter den sterke seieren hjemme mot Nederland på Råsunda i går.

Og den blågule fotballnasjonen fikk samtidig en ny helt - alle fall for én dag eller to: 15-åringen David Weinefelt sto nemlig klar med en ny ball da Sverige fikk innkast midt på banen. Ballgutten oppfattet kjapt at RBK-back Mikael Lustig kom løpende og leverte den med den nødvendige presisjonen.

Lustig kastet kjapt til Johan Elmander, som tok nederlenderne på senga og gjorde forarbeidet til Ola Toivonens vinnermål.

- Det er små marginer, hadde jeg ikke fått ballen så kjapt hadde det kanskje ikke blitt mål, ballgutten spilte en viktig rolle, skryter Lustig via Expressen.

Så kan man selvsagt si at det er ballguttens jobb å gjøre nettopp dette, men ballguttfaget handler om å være på rett plass til rett tid. Det var altså ballgutt-debutanten Daniel.

- Det var første gangen jeg var ballgutt, så det var herlig. Jeg kommer til å huske dette hele livet, sier Daniel.

Han fikk også møte de enda større heltene etter kampen, og fikk dermed en ekstra morsom avslutning på den blågule fotballfesten.