Lutsenko vant Arctic Race

Kasakhstans Aleksej Lutsenko ble sammenlagtvinner av Arctic Race 2019, men det var nordmannen Markus Hoelgaard (24) som vant søndagens fjerde og siste etappe.

VANT: Alexey Lutsenko. Foto: NTB Scanpix
VANT: Alexey Lutsenko. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var Uno-X-rytteren Hoelgaards første etappeseier i et UCI-ritt noen gang.

Det ble en stor seier for kontinentalrytteren fra Rogaland. Det var den ellevte norske etappeseieren i Arctic Race-historien. Hoelgaard rykket fra med rundt seks kilometer igjen.

– Dette var utrolig stort. Jeg hadde så godt hjelp av lagkameratene gjennom hele rittet. Jeg så at de andre så kokt ut, og jeg tenke at jeg hadde muligheten til å skaffe meg en luke. Jeg følte meg sterk, og dette er den største seieren i min karriere. Det er for tidlig å si hva den kan bety på sikt, sa Hoelgaard i seiersintervjuet med TV 2.

Amund Grøndahl Jansen i den norske mesterskapstrøya tok nesten igjen Hoelgaard på oppløpet inne i sentrum av Narvik etter de 165,5 kilometerne fra Lødingen, men Jumbo-Visma-rytteren måtte nøye seg med 2.-plassen på etappen.

– Dette var utrolig skuffende siden jeg følte meg så bra. Jeg kunne like gjerne ha gått fra bunnen og hentet ham. Dette var surt. Dette hadde gått om jeg hadde hatt noen til å hjelpe meg. Det er en flott seier for Markus. Gøy at det blir noen norske etappeseirer, sa Jansen til TV 2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer