Löw får dommen i morgen

- Skulle roe ned fjerdedommeren, sier Tyskland-treneren.

(Dagbladet.no): UEFA venter til i morgen med å bestemme hvorvidt Tyskland-trener Joachim Löw straffes for utvisningen i kampen mot Østerrike i går, skriver AP.

Blir Löw idømt karantene må han se torsdagens kvartfinale mot Portugal fra tribunen og vil ikke anledning til noen som helst kontaklt med spillerne fra det øyeblikk de ankommer stadion i Basel.

Det er praktiske årsaker som gjør at UEFA velger å utsette avgjørelsen til imorgen. Slik kan de også på samme tid vurdere eventuelle hendelser fra kveldens kamper i Gruppe C.

- Dommeren behøver ikke å vise det røde kortet til en trener. Han vil skrive en rapport som vil vurderes i morgen, sa UEFA-talsmann William Gaillard etter kampen i går.

Både Löw og Østerrike-trener Josef Hickersberger ble vist på tribunen av dommer av Manuel Mejuto rett før pause etter det som så ut som en opphetet diskusjon med fjerdedommeren.

Löw hevder han bare reagerte på at fjerdedommeren fra Slovenia hindret den østerrikske treneren fra å instruere spillerne sine.

- Jeg forsøkte for tusende gang å roe ned fjerdedommeren. Vi er trenere og prøver bare å gjøre jobben vår. Ingen av oss forlot sonen vi er ment å holde oss innenfor, sier den tyske treneren ifølge Reuters.

Østerrikes Hickersberger skjuler dårlig misnøyen med Mejutos reaksjon.

STRAFFEN BESTEMMES I DAG: Joachim Loew og Josef Hickersberger vises av banen i gårsdagens drama mellom Tyskland og Østerrike. I dag avgjør UEFA om Loew også må se kvartfinalen mot Portugal fra tribunen. Foto: Oliver Lang/AFP
STRAFFEN BESTEMMES I DAG: Joachim Loew og Josef Hickersberger vises av banen i gårsdagens drama mellom Tyskland og Østerrike. I dag avgjør UEFA om Loew også må se kvartfinalen mot Portugal fra tribunen. Foto: Oliver Lang/AFP Vis mer

- Vi gjorde vel jobben vår for mye, det kom ingen fornærmelser fra verken Löw eller meg selv. Nå har gudene i sort tatt en avgjørelse og vi må rette oss etter det. Det er selvfølgelig enklere å sende en trener på tribunen enn å få en offsideavgjørelse korrekt, sier Hickersberger syrlig.

Löw får dommen i morgen
<B>KAN BLI SITTENDE:</B> Flankert av Boris Becker, Oliver Bierhoff og utstengte Bastian Schweinsteiger måtte Tyskland-trener se 2.omgang mot Østerrike fra tribunen.