Löw ga sjokkbeskjed. Vraker tre stjerner

Tysklands landslagssjef Joachim Löw kommer ikke til å bruke Bayern München-trioen Thomas Müller, Jérôme Boateng og Mats Hummels på landslaget igjen.

VRAKER TRIO: Tysklands landslagstrener Joachim Löw. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
VRAKER TRIO: Tysklands landslagstrener Joachim Löw. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den sjokkbeskjeden ga han tirsdag. Han har snakket med de tre spillerne i forkant av det første uttaket til den nye EM-kvalifiseringen, som innledes senere i måneden. Sammen med manager Oliver Bierhoff reiste han til München for å møte dem.

– 2019 markerer en ny start for Tysklands landslag, og det var viktig for meg personlig å forklare mine tanker og planer for spillerne og lederne i Bayern München, sier Löw,

Han takket de tre vrakede spillerne for «mange suksessrike, ekstraordinære og unike år sammen», men la til at det nå er tid for å stake ut en ny kurs og gi landslaget et nytt ansikt.

Müller, Boateng og Hummels var del av laget som på overbevisende måte ble verdensmester i 2014, men de var også viktige brikker i laget som gjorde fiasko i fjorårets VM-sluttspill og ble utslått i gruppespillet.

Overraskende

Boateng (30) ble vraket allerede til kampene i slutten av fjoråret, mens vrakingen av Müller (29) og Hummels (30) kommer ganske overraskende. Müller har scoret 38 landslagsmål på 100 kamper, mens Hummels har spilt 70 landskamper. Boateng har 74.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer