Löw overrasker: - Jeg ville foretrukket at Neymar spilte

Frykter Neymar-effekt.

FRYKTER NEYMAR-EFFEKT:  Tyskland-trener Joachim Löw. Foto: NTB Scanpx
FRYKTER NEYMAR-EFFEKT: Tyskland-trener Joachim Löw. Foto: NTB Scanpx Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Joachim Löw tror resten av det brasilianske laget løfter seg etter Neymars stygge skade. Tysklands landslagssjef skulle ønske stjernen kunne spille i tirsdagens semifinale.

Brasil mistet superstjernen Neymar for resten av VM da han pådro seg et brudd i ryggen mot Colombia. Löw sier tapet av ham kommer til å fyre opp resten av laget.

- Jeg ville foretrukket at han spilte. Han er en utrolig god spiller, men resten av laget kommer til å spille for ham nå, sier Löw og trekker en parallell til da Tyskland mistet Michael Ballack til skade i VM for fire år siden.

- Det som skjer, er at resten hever seg og tar mer ansvar. Brasil er ikke svakere uten Neymar.

Redd for stygt spill Löw sendte også ut en brannfakkel og ba om en dommer som kunne holde kontrollen dersom ting utarter på banen.

- Jeg så kampen mellom Brasil og Colombia, og det var et utall ulovligheter fra begge lag, situasjoner der de hoppet i ryggen på andre bare for å ødelegge. De gikk ikke etter ballen, de ville bare hindre spillet, sier den tyske landslagssjefen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters lagde Brasil 31 frispark mot Colombia, og laget står totalt med 96 frispark mot og ti gule kort så langt i turneringen. Tyskland har på sin side bare laget 57 frispark og fått fire gule kort.

- Det er ikke mye igjen av den tradisjonelle brasilianske stilen som vi kjenner. De har naturlig nok fremdeles tekniske spillere, men de har spilt tøffere enn noe annet lag og gjort det for å bryte opp det offensive spillet deres. Det er opp til dommeren å straffe dem for det, sier han.

Mexicanske Marco Rodríguez dømmer oppgjøret. Han har dømt Belgia mot Algerie og Italia mot Uruguay tidligere i turneringen. I sistnevnte kamp fikk han en del kritikk for det røde kortet han ga italienske Claudio Marchisio. Rodriguez fikk heller ikke med seg at Uruguays Luis Suárez bet Giorgio Chiellini.

Gigantmøte Også midtbanespiller Bastian Schweinsteiger synes det er trist at Neymar ikke spiller.

- Det er alltid bedre når motstanderen har sine beste på banen, sier han.

Han er enig med Löw i at Brasil har endret stil og er mer fysiske enn tidligere utgaver.

- Vi ser alltid på dem som magikere med ballen, med det er ikke tilfelle lengre. Laget har forandret seg og fysisk spill er en del av måten de spiller. Det må både vi, og dommerne, forholde oss til, sier han.

Lagene er de to mestvinnende i VM-historien. Brasil har vunnet fem titler, Tyskland tre.

Selv om Brasil har vært med i samtlige VM og Tyskland har vært med i alle foruten det første i 1930, har de to gigantene bare møtt hverandre én gang i VM-sammenheng.

Det var i finalen i 2002. Den vant Brasil 2-0.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer