Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Leroy Sane vraket til VM

Löw sjokkerer: Vraker City-stjerna fra VM-troppen

Leroy Sane (22) må se VM hjemmefra.

UTE: Leroy Sane blir ikke å se i VM. Foto: Mark Enfield/Mercury Press/REX/Shutterstock
UTE: Leroy Sane blir ikke å se i VM. Foto: Mark Enfield/Mercury Press/REX/Shutterstock Vis mer

De VM-klare nasjonene gjør i disse dager kuttene i VM-troppene, til de 23 som skal representere landet i VM-sluttspillet i Russland.

Åge Hareide vraket søndag Nicklas Bendtner, da han ikke blir klar etter lyskeskaden. Mandag sjokkerer Tyskland-trener Joachim Löw:

Manchester City-stjerna Leroy Sane (22) blir heller ikke å se i VM. Det ble klart da Tyskland presenterte sin endelige tropp mandag.

God sesong

Ute av troppen er også Jonathan Tah, Nils Petersen og Bernd Leno.

- Jeg snakket med disse fire spillerne i dag tidlig. Det er som å være ved gaten på flyplassen og nekte dem å være med, sier landslagssjef Joachim Löw til tyske Bild.

Sane har denne sesongen vunnet Premier League sammen med Manchester City, og ble kåret til årets unge spiller i ligaen. Han har scoret 15 mål og notert seg for 16 assist.

Ifølge Opta har Sane vært involvert i 33 mål i 2017/2018-sesongen. Det er mer enn noen annen tysk spiller i de fem store europeiske ligaene.

Vanskelig avgjørelse

- Det var veldig tett mellom ham og Julian Brandt, og vi fant ut at Brandt stilte sterkest. Leroy er et enormt talent. Han er tilbake fra september. Han har ikke blomstret for fullt på landslaget ennå, fortsetter Löw.

Regjerende verdensmester Tyskland har de siste årene vært en stormakt i internasjonal fotball, og er stort sett å regne med i hvert eneste mesterskap. Derfor er de favoritter når mesterskapet braker løs i neste uke.

Manuel Neuer, derimot, er å finne i landslagssjef Joachim Löws tropp, til tross for at det er store spørsmålstegn knyttet til skaden hans.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media