Löw stempler danskene som feige etter tysk triumf

- Det føltes ikke ut som om de gikk for å vinne.

MED FYND OG KLEM: Lukas Podolski nølte ikke da muligheten bød seg fra sju-åtte meter da han ga Tyskland ledelsen 19 minutter ut i kampen mot Danmark. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER / NTB scanpix
MED FYND OG KLEM: Lukas Podolski nølte ikke da muligheten bød seg fra sju-åtte meter da han ga Tyskland ledelsen 19 minutter ut i kampen mot Danmark. Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Danmark - Tyskland 1-2.

Tyskland hadde som eneste lag i EM-sluttspillet sanket seks av seks mulige poeng i de to innledende kampene etter seirer mot sine to antatt største konkurrenter i kampen om kvartfinale, Portugal og Nederland.

Likevel følte landslagstrener Joachim Löw seg langt fra trygg på avansement, til tross for at «Die Mannschaft» hadde ett bein i neste runde før kveldens avsluttende runde i gruppa som huser fire av de ti høyest rangerte fotballnasjonene i verden. Derfor manglet bare en suspendert Jerome Boateng i startoppstillingen mot Danmark fra de to foregående kampene.

GLAD JUBILANT: Lukas Podolski sørget for tidlig tysk overtak i sin landskamp nummer 100.Foto: EPA/KERIM OKTEN/NTB scanpix
GLAD JUBILANT: Lukas Podolski sørget for tidlig tysk overtak i sin landskamp nummer 100.Foto: EPA/KERIM OKTEN/NTB scanpix Vis mer

Selv om sluttresultatet vitner om en jevn affære, erkjenner danskenes målscorer Michael Krohn-Dehli at de var et godt stykke unna å lykkes i Lviv.

- Vi tapte for et bedre lag. De var en del klasser bedre enn oss i dag og kom til mange sjanser, men vi hadde også våre sjanser, så det er bittert. Stemningen er ikke spesielt god akkurat nå. Det ble ikke sagt så mye i garderoben, sier Krohn-Dehli til DR etter kampen, ifølge Ekstra Bladet.

Tross dansk ydmykhet i nederlagets time, viste ikke Löw seg som noen spesielt overbærende vinner, og mer enn antyder at motstanderen var feige.

DØDBALLTUNGT: Danmark fikk uttelling da Michael Krohn-Dehli uforstyrret fikk gå opp på en corner, men så mye mer skapte ikke danskene.Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER / NTB scanpix
DØDBALLTUNGT: Danmark fikk uttelling da Michael Krohn-Dehli uforstyrret fikk gå opp på en corner, men så mye mer skapte ikke danskene.Foto: AFP PHOTO / DAMIEN MEYER / NTB scanpix Vis mer

- Det føltes ikke ut som om de gikk for å vinne. De presset oss ikke spesielt mye. Samtidig gjorde vi en veldig god jobb. Danmark har hele tiden sagt at de ikke hadde forventet å gå videre. Kanskje var det grunnen til at de spilte mer avslappet, og håpet på å få med seg uavgjort mot oss, sier Löw.

Tidlig overkjøring Danmark fikk det som ventet vanskelig mot en godt drillet tysk ellever, og anført av midtbaneduoen Sami Khedira og Bastian Schweinsteiger med sin store aksjonsradius, ble danskene stadig overmannet dypt inne på egen banehalvdel.

Allerede i åpningsminuttene burde det stått 0-1, men en småsløv Thomas Müller og en ditto våken Stephan Andersen forhindret tysk ledelse.

19 minutter var spilt da Morten Olsens «drenge» ble fullstendig overspilt innenfor egen 16-meter. En feilvendt Thomas Müller mottok et innkast på brystkassa og fikk plass til å snu før han søkte etter Mario Gomez på første stolpe.

AUTOSTRADA: Lars Bender fikk en hel banehalvdel å boltre seg på før han satte inn seiersmålet mot Danmark.Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB scanpix
AUTOSTRADA: Lars Bender fikk en hel banehalvdel å boltre seg på før han satte inn seiersmålet mot Danmark.Foto: AP Photo/Michael Probst/NTB scanpix Vis mer

Den notoriske målscoreren hadde muligheten til å avslutte selv med mann i rygg, men satte i stedet opp en bedre plassert Lukas Podolski, som fikk æren av å hamre inn sitt 44. landslagsmål i sin 100. landskamp.

- Det var en spesiell anledning å markere min 100. kamp med en scoring, men det viktigste var at vi er videre til kvartfinale, sier Podolski beskjedent, ifølge Uefa.com.

Med sine 27 år og 13 dager er den kommende Arsenal-spilleren den yngste europeeren i historien til å nå denne milepælen, ifølge Opta.

Dødballtungt Det danskene skapte, skapte de på dødball, og etter å avslørt en innøvd cornervariant tidlig i kampen, fikk de full uttelling på det samme trekket bare fem minutter etter tyskernes ledermål.

Lars Jacobsen slo langt mot Nicklas Bendtner bak i feltet, som stusset ballen videre foran mål. Der hadde Michael Krohn-Dehli frigjort seg og headet kula kontant forbi en sjanseløs Manuel Neuer.

LITE IMPONERT: Tysklands landslagssjef Joachim Löw (t.h.) synes Danmark gjorde fint lite for å vinne kampen. Foto: EPA/ANTONIO BAT/NTB scanpix
LITE IMPONERT: Tysklands landslagssjef Joachim Löw (t.h.) synes Danmark gjorde fint lite for å vinne kampen. Foto: EPA/ANTONIO BAT/NTB scanpix Vis mer

Tyskerne lot seg ikke stresse av danskenes utlikningsmål, og hadde full kontroll på det aller meste som skjedde, selv om det glapp like etter pause da Bendtner la igjen til Jakob Poulsen. Dessuten hadde Bendtner en plausibel bønn om straffespark da han ble holdt igjen av Holger Badstuber på et presist frispark fra Daniel Agger.

Overtaket i banespill og ballinnehav ga seg ikke utslag i de helt store farlighetene for Tyskland før André Schürrle kom inn for målscorer Podolski halvveis ut i annen omgang.

Innbytteren markerte seg nesten umiddelbart da han ble frispilt av Sami Khedira på venstresida, og med en smart avslutning tvang han fram en solid redning av Stephan Andersen.

Kontret i senk Danskene virket å ha besynderlig lite hastverk, selv om de trolig var klar over at de var ute med portugisisk ledelse mot Nederland i Kharkiv.

Det ble tydelig eksemplifisert ved Jakob Poulsen, som jukset i jobbingen hjemover og overlot en hel 16-meter å boltre seg i for Lars Bender ti minutter før slutt.

Da ballen fra Mesut Özil gikk hele veien gjennom det danske feltet, kunne tyskernes vikarback uforstyrret trille ballen forbi en sjanseløs Andersen, og dermed lå veien åpen til kvartfinale mot Hellas i Gdansk på fredag.

- Uavhengig av målet var dette spesielt, for det var også min første kamp fra start for Tyskland. Vi jaktet det andre målet, og jeg var litt heldig som fikk det. Jeg er ikke vant med å være i den posisjonen, men det føltes godt, sier matchvinneren.

Joachim Löw loset Tyskland helskinnet gjennom «dødens gruppe» med full pott, som det eneste laget i turneringen. Nå er tankene på det som skal skje om fem dager.

- Det blir en helt annen kamp mot Hellas, selv om de spiller ganske så likt som danskene. De er veldig farlige framover og solide i forsvar, sier Löw.