TITTELUTFORDRER: Tysklands landslagssjef Joachim Löw sammen med Hoffenheim-sponsor Dietmar Hopp og USAs landslagssjef Jurgen Klinsmann i helga.Foto: SCANPIX/AP/dapd/ Ronald Wittek
TITTELUTFORDRER: Tysklands landslagssjef Joachim Löw sammen med Hoffenheim-sponsor Dietmar Hopp og USAs landslagssjef Jurgen Klinsmann i helga.Foto: SCANPIX/AP/dapd/ Ronald WittekVis mer

Löw vil eksperimentere med tyskerne

Mot Ukraina og Nederland.

Den tyske landslagssjefen Joachim Loew sier han er innstilt på å eksperimentere både med taktikk og spillere i kampene mot Ukraina og Nederland.

Tyskland møter Ukraina i Kiev fredag, mens Nederland er motstander i Hamburg fire dager senere. Den tyske landslagssjefen har gitt kaptein Philipp Lahm fri i begge kampene, mens visekaptein Bastian Schweinsteiger er ute med kragebeinsbrudd.

Det er også et par andre av de faste spillere som sliter med sykdom.

- De siste forberedelsene til EM-sluttspillet i Polen og Ukraina er langt unna, men likevel har jeg bare tre kamper før forberedelsene begynner for alvor, og jeg er innstilt på å eksperimentere både med spillere og taktikk i de kampene, sier Loew.

- Målet vårt er alltid å prestere så godt som mulig, og det er helt klart at det jeg finner ut etter de eksperimentene jeg setter i verk i de tre neste kampene kommer til å bli viktig, legger han til.

I fredagens kamp mot Ukraina er det ventet at han kommer til å la keeper Ron-Robert Zieler debutere mellom stengene på landslaget, og det er også ventet at han kommer til å lage et par av Real Madrids playmaker Mesut Özil og unggutten Mario Götze fra Dortmund.

Ryktene sier også at Loew sysler med tanken om å spille med Mario Gómez og Miroslav Klose på topp i en 4-4-2 formasjon. En slik formasjon har han ikke brukt på det tyske landslaget siden 2009. Vanligvis har han satset på en enslig spiss.

(NTB)