DROPPER 3-4-1-2: Joachim Löw vil at Tyskland skal bli mindre forutsigbare, og ønsker derfor å eksperimentere med flere formasjoner. 3-4-1-2-formasjonen mot Ukraina var imidlertid ingen suksess, og Tyskland kommer ikke til å stille med tremannsforsvar når Holland gjester Hamburg tirsdag. Foto: Scanpix
DROPPER 3-4-1-2: Joachim Löw vil at Tyskland skal bli mindre forutsigbare, og ønsker derfor å eksperimentere med flere formasjoner. 3-4-1-2-formasjonen mot Ukraina var imidlertid ingen suksess, og Tyskland kommer ikke til å stille med tremannsforsvar når Holland gjester Hamburg tirsdag. Foto: ScanpixVis mer

Löw vil ha et mindre forutsigbart Tyskland

Dropper 3-4-1-2 mot Nederland.

Tysklands landslagssjef Joachim Löw har bestemt seg for å gå bort fra tremannsforsvaret når VM-finalist Nederland gjester Hamburg tirsdag.

Det tyske landslaget eksperimenterte med en 3-4-1-2-formasjon da de gjestet EM-arrangør Ukraina i Kiev fredag. Det bidro til tre baklengsmål i første omgang og at Ukraina ledet 3-1 før Tyskland hentet seg inn og klarte 3-3.

Trioen Mats Hummels, Holger Badstuber og Jérôme Boateng utgjorde forsvarsleddet mot ukrainerne, men slet voldsomt med å demme opp.

To spisser? Formasjonen 4-2-3-1 ble benyttet med suksess i EM-kvalifiseringen, men Joachim Löw ønsker også å teste 4-4-2 med både Mario Gómez og Miroslav Klose i spissleddet.

Da må sistnevnte i tilfelle bli kvitt skaden som holdt ham utenfor kampen i Kiev.

Klose har 62 mål på sine 112 landskamper og ligger bare seks fulltreffere bak legenden Gerd «Der Bomber» Müller, som har den tyske målrekorden i landslagssammenheng.

Vil utvikle spillet Löw hevder han var ganske fornøyd med Ukraina-kampen, men at «Die Nationalmannschaft» har behov for å kunne spille på andre måter enn den foretrukne 4-2-3-1-formasjonen.

- Totalt sett var jeg fornøyd, selv om jeg er den eneste som mener dette: De tre målene vi fikk imot hadde ingenting med trebackslinja å gjøre, hevdet Löw.

- Vi får se om vi kan spille med to spisser. Det avhenger av om Miroslav Klose kan spille. Vi har en hovedformasjon som har fungert bra i månedsvis, men vi ønsker å utvikle oss og være mer fleksible og uforutsigbare i EM, sa Löw.

Tyskland og Nederland møttes første gang i 1910. 101 år senere har nabonasjonene møttes 37 ganger. Tyskerne har vunnet 13 ganger, Nederland 10, mens 14 oppgjør har endt uavgjort.

(NTB)