- Lyden fra publikum inspirerer

Sandefjord feiret ny stadion med å knuse Lyn.

SANDEFJORD/OSLO (Dagbladet.no): Sandefjord – FC Lyn Oslo 3-1.

Sandefjord fikk en drømmestart på høstsesongen, og knuste Lyn på sin nye hjemmestadion i kveld. Sandefjord-spillerne ville mer, løp mer, og klarte mer enn Lyn-spillerne, og et tafatt bortelag ble rett og slett utspilt i hvalfangerbyen.

- Dette er noe av det bedre vi har gjort i år, fantastisk. Jeg håper vi kan dra nytte av dette fremover, lyden på det nye stadionet inspirerer i alle fall, smilte en strålende fornøyd Fredrik Thorsen til TV 2 etter kampen.

Tre poeng i kveld tilsvarer en tredel av Sandefjords samlede poengfangst i vår, og hvis denne kampen viser hva man kan vente av bunnlaget fremover, tyder alt på at Tor Thodesen har brukt sommerferien godt.

- Det gjelder å ha tro på seg selv og hverandre, det hadde vi i dag. Det er deilig å se at vi kan, jeg er fornøyd med at vi fremstår som det gode laget vi er, sier Thodesen til Dagbladet.no.

- Det virker som ingen er tynget av vårsesongen. Vi trengte dette for å ha håp om å klatre på tabellen, sier Sandefjord-sjefen.

For et tamt Lyn-lag uten Edu og Espen Hoff, og med Stefan Gislason solgt til Brøndby, ble det en trist kveld. Men trener Henning Berg vil ikke skylde på mangel på angripere.

- Nei, for i dag var det bakover vi var dårlige. De på topp fikk vanskelige arbeidsforhold, sier Henning Berg, ifølge Nettavisen.

STARTET KLATRINGEN: Sandefjord forlot jumboplassen med kveldens seier, og ligger nå likt med Ålesund på kvalik.
Det skal Kari Arkivuo ha mye av æren for. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
STARTET KLATRINGEN: Sandefjord forlot jumboplassen med kveldens seier, og ligger nå likt med Ålesund på kvalik. Det skal Kari Arkivuo ha mye av æren for. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer

- Det vi presterer i dag er rett og slett ikke godt nok. Men jeg har ikke noe problem med å gi ros til Sandefjord for deres innsats i dag. Jeg har ikke sett dem spille så bra på lang tid, sier Berg.

Rett i angrep

Sandefjord gikk rett i angrep, desperate etter en sårt tiltrengt seier. Allerede etter fem minutter kom den første store sjansen på Komplett.no Arena, da Tommy Knarviks lange innkast landet i beina til Kari Arkivuo inne i feltet. Liggende forsøkte finnen å avslutte, men Lyn fikk med nød og neppe klarert.

Like etter skulle nok hjemmelaget hatt straffe, da Ståle Stensaas stoppet skuddet fra Arkivuo med armen. TV-bildene viste en klar hands, men Kjetil Sælen ville ikke feire stadionåpningen med å blåse straffespark.

Så, etter et drøyt kvarter, skjedde plutselig alt på Komplett.no.

Fredrik Thorsen rundet Jo Tessem på venstrekanten, fartet inn i feltet, og gikk veldig lett i bakken. Denne gangen var Sælen mer villig enn tidligere, og blåste en billig straffe til hjemmelaget.

Lyn-fansen prøvde å sabotere straffeeksekutør Tommy Knarvik ved å kaste en ball inn på banen, og kanskje påvirket det Knarvik som etter litt lang betenkningstid satte straffen i hanskene til Eddie Gustafsson.

Men heldigvis for hjemmefansen kunne kapteinen puste lettet ut like etter.

- Lyden fra publikum inspirerer

Hans lange innkast landet i beina til Kari Arkivuo på bakre stolpe, finnen snublet ballen over linja, og sendte Sandefjord i en fortjent ledelse.

Og i beruselse over ny start på ny stadion fortsatte Sandefjord å kjøre over Lyn.

Avgjorde like før pause

Etter 41 minutter fikk Tommy Knarvik sin revansje etter straffemissen. Gustafsson gjorde en god redning på et skudd fra Fredrik Thorsen, men Lyn-forsvaret sov og lot Knarvik avslutte på returen. Skuddet hans gled inn i høyre hjørne, Gustafsson var sjanseløs.

- Det var en god redning av Gustafsson på straffen, men det var deilig å få revansj, sier Tommy Knarvik.

Og like etter var festen et faktum. Lyn-forsvaret rotet igjen, og Fredrik Thorsen luktet at Kari Arkivuo var på vei gjennom. Thorsen fant finnen med en flott stikker, og Arkivuo fosset enkelt inn sitt andre for dagen, med en iskald avslutning.

Sandefjord imponerte, og gikk til pause med velfortjente glis.

Lyn med ti mann

Etter hvilen fortsatte Sandefjord-dominasjonen, og kvelden ble raskt mørkere for Lyn etter et kvarters spill. Igjen rotet Lyn-forsvaret, Adriano Munoz snappet ballen og stakk gjennom mot mål. Der møtte han på en utstormende Eddie Gustafsson, som effektivt sendte ham i bakken.

Kjetil Sælen var ikke i tvil om at taklingen kvalifiserte til rødt kort, og Lyn var plutselig redusert til ti mann.

- Det er ingenting å protestere på, jeg kommer for sent og kan ikke klage på det nå, sier Eddie Gustafsson selv.

Etter dette var det kattens lek med musa på Komplett.no Arena. Bortelaget virket resignerte, og Sandefjord hadde full kontroll.

Likevel fikk Lyn trøstemålet, da Jo Tessem på vakkert vis lobbet inn en redusering på overtid. Scoringen var pen nok, men det hjalp så lite mot et Sandefjord-lag med ny stadion, og ny giv.

UTVIST: Eddie Gustafsson kom for sent i en duell med Adriano Munoz, og ble sendt i dusjen av dommer Kjetil Sælen.