Lydproblemer under Frankrike-Norge

Lydgåten: NRK aner ikke hva som gikk galt

NRK beklager feilen, men kan ikke garantere at det ikke blir problemer igjen.

LYD FØR BILDE: Lenge før ballen lå i mål, visste NRKs seere at Frankrike hadde tatt ledelsen. I sosiale medier raser folk mot statskanalens tekniske problemer. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Frankrikes Valérie Gauvin satte inn Frankrikes første mål mot Norge i gårsdagens VM-kamp kom det som ingen overraskelse for det norske publikum.

Lyden på NRKs kommentator Christian Nilsen lå nemlig flere sekunder foran bildet, noe som førte til at TV-titterne fikk avslørt scoringen lenge før ballen faktisk lå i nettet. Det samme skjedde da Norge utliknet seinere i første omgang.

Publikum reagerte voldsomt, og NRK var raskt ute med å beklage feilen. Nå prøver de å komme til bunns i hva som ødela storkampen.

- Vi må få hjem utstyret for å feilsøke før vi kan gi endelig svar. Det gjør vi i dag og i morgen, forteller NRK-sportens redaksjonssjef, Janne Fredriksen, til Dagbladet.

Ingen garantier

Dette er ikke første gang kommentatorlyden ikke stemmer overens med bildet i en sportssending. Uhellet forekommer en sjelden gang, men som regel tar det ikke lang tid før feilen blir rettet opp.

Denne gangen brukte NRK lang tid på å få lyden synkronisert, og Fredriksen kan ikke love at likendene problemer ikke vil dukke opp i framtida.

- Vi kan selvsagt ikke garantere at dette ikke skjer igjen, men vi kan love at vi gjør alt vi kan for å sikre at det ikke skjer, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer