Emiliano Salas dødsfall

Lydmeldinger avslører skittent spill før stjernas dødsfall

Emiliano Sala følte seg presset ut av Nantes. Spilleren hadde aldri lyst til å signere for Cardiff før han i januar styrtet i døden på vei til Wales.

OMKOM: Emiliano Sala døde da flyet han satt ombord i krasjet i Den engelske kanal. Nye lydklipp avslører at spissen ikke ønsket å signere for Cardiff. Foto: NTB scanpix
OMKOM: Emiliano Sala døde da flyet han satt ombord i krasjet i Den engelske kanal. Nye lydklipp avslører at spissen ikke ønsket å signere for Cardiff. Foto: NTB scanpixVis mer

En dokumentar fra den franske storavisa L'Equipe avslører nye detaljer om spillet rundt overgangen til Emiliano Sala fra Nantes til Cardiff.

Klubbene ble enige om en overgang for spissen 19. januar i år, men to dager etter krasjet Salas fly i Den engelske kanal, hvor både han og piloten, David Ibbotson, omkom til havs. Da var spilleren på vei for å møte sine nye lagkamerater og delta på sin første trening.

Lydmeldingene som L'Equipe har fått tilgang til viser at Sala aldri ønsket en overgang til den walisiske klubben, og hvordan Nantes likevel presset på for at handelen skulle skje.

FLYVRAK: Bilder fra vrakrestene på bunnen av Den engelske kanal. Foto: NTB scanpix
FLYVRAK: Bilder fra vrakrestene på bunnen av Den engelske kanal. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Kvalm av å se ham

I WhatsApp-meldingene går Sala spesielt hardt ut mot Nantes-president, Waldemar Kita, som han bare mener har en ting i tankene: Penger.

- Han vil bare selge meg til Cardiff fordi han har framforhandlet en god avtale. Han vil tjene alle pengene han ønsker. Han vil at jeg skal dra, og har ikke engang spurt om min mening. Han bryr seg bare om penger, sier Sala.

Lydklippene er fra 6. januar, to uker før spillerens overgang til balløya. Sala var Nantes' toppscorer på det tidspunktet, og sto med 12 mål i ligaen. Det er tydelig at den ettertraktede argentineren følte seg presset ut av klubben av Kita.

- Jeg vil ikke snakke med ham mer, for da kommer jeg bare til å bli sint. Jeg blir kvalm av å se ham foran meg, sier en tydelig opprørt Sala.

- Ikke interessant for meg

Salas agent, Meissa N'Diaye, skal ha blitt kontaktet av klubbpresidenten kvelden før WhatsApp-meldingene ble sendt, og informert om at klubben ønsket å selge spissen.

Cardiff skal ha vært tidlig på banen, men det er tydelig at Sala ikke ønsker overgangen.

- De har framforhandlet mye penger, og vil absolutt at jeg skal dra. Det er sant at det er en god kontrakt, men fra et sportslig synspunkt er det ikke interessant for meg.

- Jeg er ikke redd for å dra dit. Jeg har kjempet gjennom hele karrieren, og dette skremmer ikke meg, la han til.

Agenten skal først ha takket nei til Cardiff, og sagt at Sala står i en sterk posisjon.

- Meissa mener at vi er i en sterk posisjon. Med tanke på det som skjer på banen, kontrakten, og alt det der. Men jeg bryr meg ikke om det og ønsker ikke det. Jeg gir faen i å være i en sterk posisjon.

Presidenten slår tilbake

Ifølge Independent skal L'Equipe ha konfrontert Kita med Salas uttalelser. Han sier at han er «overrasket og skuffet» over lydklippene.

- Jeg vil ikke engang ha pengene og kommer kanskje aldri til å røre de.

- Jeg oppfører meg så godt jeg kan med folk, men jeg må akseptere at andre kanskje mener noe annet. Dessverre skjedde denne dumme ulykken. Han var bare en gutt og svært velutdannet. Hvis han ikke hadde omkommet, tror jeg han hadde vært svært lykkelig i dag, sier klubbpresidenten.

Krangler om penger

Både i forbindelse med overgangen og i etterkant av hans død, har det foregått et skittent spill mellom partene.

Cardiff og Nantes krangler fremdeles om overgangssummen på 15 millioner pund. Den walisiske klubben hevder at overgangen er ugyldig ettersom avtalen ikke var i samsvar med Premier Leagues regler og at flere rettslige bindende klausuler ikke var oppfylt. Derfor har Cardiff holdt pengene tilbake.

De har samtidig fått kritikk for måten de behandlet Sala på. Spilleren skal ha uttrykt redsel før han gikk om bord i propellflyet som skulle frakte ham til Wales, og Cardiff har i ettertid forsøkt å rette opp inntrykket med å fremme et forslag om nye flyregler for spilleroverganger i Premier League.

- Med tanke på alle pengene de brukte på ham, var det virkelig så vanskelig å finne noe trygt, uttalte Salas far, Horacio, til BBC før han gikk bort i april.