Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lykke og vemod for Erling Jevne

ØYER (Dagbladet): Erling Jevne satte karrierepunktum med et strålende barneskirenn til ære for sønnen Erich-Iver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er fantastisk, sier Erling Jevne, tydelig rørt over innsatsen til de unge deltakerne og de mange gode medhjelperne.

Over tusen unger deltok i skirennet på jordet der Erling sjøl tråkket sine barneski. På målstreken sto en rekke med OL- og VM-gullvinnere for å dele ut medaljer prydet med et portrett av Erich-Iver Jevne. Bente Skari, Bjørn Dæhlie, Anders Aukland, Odd-Bjørn Hjelmeset, Kristen Skjeldal, Marit Mikkelsplass og Brit Pettersen var alle med på å kaste glans over arrangementet.

Litt vemodig

Men for Erling var det største øyeblikket da sjuårsklassen startet. Hadde eldstesønnen Erich-Iver vært i livet, ville han ha startet sammen med de andre ungene.

- Da for det noen ekstra tanker gjennom hodet, ja. Jeg har tenkt mye på Erich-Iver i dag, spesielt da sjuåringene, de som er født i 1994, startet, smiler Erling.

Sammen med kona Inger Lise hadde de en flott, men også litt vemodig dag. Inger Lise hadde overtalt gubben til å legge inn en del kulturelle innslag, blant annet med barne-TV-helten Asgeir Borgemoen.

- Erich-Iver var så glad i Asgeir, derfor ba vi ham om å komme, forteller hun.

- Vi har fått hjelp av så mange flinke folk for å få dette til. Overskuddet i minnefondet skal deles ut til et godt formål som kan hjelpe barn og unge. Hva det blir, er ennå ikke bestemt, sier Inger Lise, som er glad for at Erling nå er ferdig med skikarrieren.

Glad toer

Erling sjøl har ikke ofret framtida så mange tanker.

- Jeg har faktisk ikke fått tid til å tenke på at jeg har lagt opp nå, ler han.

Hvordan han skal takle det, kan han kanskje snakke med Bjørn Dæhlie om. I går var skilegenden på renn sammen med minstemann Sander (4).

- Det er vel først når sesongen starter neste år at man virkelig forstår at man har sluttet. Det er rart å ikke være med når det går mot mesterskap, smiler Bjørn.

Lille Sander har tydelig tatt mye etter pappa. Da han gikk i mål i fireårsklassen, kastet han seg over streken og ble liggende.

- Jeg synes det er morsomst å gå baklengs på ski, og slå kolbøtte, kommer det kontant fra Dæhlie junior.

Bjørn bekrefter at skiinteressen er noe labil hos sønnene.

- Egentlig er gutta mine mer opptatt av fotball enn ski, ler Bjørn.

Nå har Erling Jevne sitt eget renn. Det lover bra for rekrutteringen. Gårsdagens gladeste vinner fikk vi i tiårsklassen, Njål Enger Ekre, fra Fåberg.

- Jeg har alltid vært en evig toer. Dette er min første seier, herlig, jublet Njål.

ERLINGS DAG: Over tusen unger deltok i skirennet på jordet der Erling Jevne sjøl tråkket sine barneski. På målstreken sto en rekke med OL- og VM-gullvinnere for å dele ut medaljer prydet med et portrett av Erich-Iver Jevne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!