Lykkedrakta er funnet frem

Rijkaard satser selvlysende gult på Anfield.

• Følg Champions League direkte fra 20.45!

(Dagbladet.no): Barcelona har funnet frem sine selvlysende lykkedrakter til bortemøtet i Liverpool i kveld. De knall gule draktene ble introdusert i starten av 05/06-sesongen, og på seks kamper i gult har Barca enda ikke tapt, melder Barcelonas hjemmesider.

Sist gult var kult var i semifinalen i fjorårets Champions League, da AC Milan ble slått 1-0 på San Siro. Også i det legendariske oppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge i februar i fjor betydde selvlysende overdeler lykke for katalanerne.

Terje Hauge viste ut Asier del Horno, og John Terry gjorde selvmål, i kampen som ga Barcelona en etterlengtet revansje etter å ha blitt slått ut av Chelsea året før.

Rijkaard forbannet

Barcelona har mye å bevise etter tapet på Nou Camp i forrige møte, og trener Frank Rijkaard er tydelig tent før kampen. På gårsdagens pressekonferanse gjorde nederlenderen sitt for å heve temperaturen mellom seg selv og Liverpool-trener Rafa Benitez.

- Det er flott å spille mot et lag som har en manager som vet alt. Kanskje er det hans måte å skjule all form for frykt på. De som vet alt og sier at de vet alt, er de som vet minst, sa Rijkaard, tydelig irritert over at Benitez tidligere på dagen uttalte at han regnet med at Barcelona ville starte med Ronaldinho, Messi og Eto\'o på topp i kveld.

Barcelona har slitt med dårlige resultater i det siste, og gikk på et nytt skuffende tap mot gullduellant Sevilla i La Liga i helgen. Frank Rijkaard mener det tapet kan ha vært nyttig.

LUMSKE PLANER: Barcelona er nødt til å angripe på Anfield i dag - så spørs det om statistikken holder i selvlysende gult. Foto: EPA/Reuters
LUMSKE PLANER: Barcelona er nødt til å angripe på Anfield i dag - så spørs det om statistikken holder i selvlysende gult. Foto: EPA/Reuters Vis mer

- Jeg håper vi alle lærte ei lekse i forkant av Liverpool-kampen - for de vil kjempe på samme måte som Sevilla, sa Rijkaard.

Så gjenstår det å se om en vekker i ligaen og selvlysende drakter holder i møtet med The Kop i kveld.

Lykkedrakta er funnet frem