Lykkedrakta kom til rette

- Bare en ting i verden er større enn å score mot Start, sier jubelgutten Lars Olav Karlsen.

(Dagbladet.no): I ettermiddag fikk Tufte-helten Lars Olav Karlsen den telefonbeskjeden han drømte om i bilen fra Sørlandet til Oslo. Lykkedrakta med 15 på ryggen er kommet til rette. Dermed har helgen svinget fra lykkerus til krise til mer jubel.

Det var en bejublet fredag kveld i Sørlandshallen at alt skjedde. Først var Lars Olav Karlsen i den sjuende himmel etter å ha scoret for fullsatt hall på heltene i start. Så forsvant den spesialsydde drakta fra Thailand, og de frustrerende tankene meldte seg før kampen mot Rosenborg på Lerkendal kommende torsdag.

- Men nå har alt ordnet seg. Det var mor til en 12 år gammel gutt fra min hjemby Grimstad som meldte seg. Gutten kom jublende glad hjem fra Sørlandshallen med drakta, men etterhvert skjønte foreldrene at den kanskje ikke var ment som suvenir allikevel. Og nå får jeg den tilbake. Det er kjekke folk i Grimstad, skjønner du!

I dusør har Lars Olav Karlsen lovet en ny Tufte-drakt med autografene til alle spillerne.

Satt på indre bane

- Hvordan ble drakta borte?

- Jeg hadde Start-drakt under, og sju-åtte minutter før slutt kastet jeg Tufte-drakta i målet. Det samme gjorde landslagsback Marius Johnsen med sin 15-drakt. Han hadde Tufte-drakt under. Det var solgt 5.200 billetter til Sørlandshallen, som bare 4.500 seter. De yngste fikk sitte nede langs banen, og det var der like bak mål 12-åringen så sin sjanse. Han var i god tro, påpeker Lars Olav Karlsen, som scoret Tuftes første mål i kampen. Det attpåtil mot sine egne helter.

- Hvordan var det å score mot Start?

 FARTSFYLT AFTEN:  Tufte ILs Thor J. Haga fyrer løs mot Start-målet i Sørlandshallen fredag. Starts Bala Garba er parkert. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix.
FARTSFYLT AFTEN: Tufte ILs Thor J. Haga fyrer løs mot Start-målet i Sørlandshallen fredag. Starts Bala Garba er parkert. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix. Vis mer

- Det er det største av alt jeg har opplevd på fotballbanen siden Tufte startet. Det skjedde etter 5 minutter og 23 sekunder. Da ledet Start 3-0 etter to mål av Bård Borgersen og han fantastiske 12-åringen. David Nielsen ga meg ballen så jeg skulle få en reell sjanse. Keeper Erik Faber var irritert etterpå fordi han ikke reddet. Han har tross alt spilt for Vigør, forklarer målscorer Karlsen.

Da dommerne blåste av kampen - forøvrig to håndballdommere - sto det 15-5 til Start.

Her har hjemmesiden til Starts supportergjeng Menigheden redigert sammen alle scoringene, inkludert 1-3 signert Lars Olav Karlsen.

Bare Brasil større

- Kan noe bli større i fotball etter dette?

- Jeg tror dette blir stående på topp for min del. Det er bare en teoretisk begivenhet som kan overgå dette. Det er hvis Tufte får spille mot Brasil på Maracana stadion. Men jeg tror ikke det skjer.

- Er du og Tufte-gutta blitt proffer nå?

- Neida, jeg må nok passe jobben som vaktmester i Misjonshallen i Tullins gate i Oslo.

LYKEKDRAKT: Mot Anette Sagen og og andre toppidrettsutøvere i ønsberg tidligere i høsten hjalp det ikek emd lykkedrakt for Tufte ILs Lars Olav Karlsen. Men mot Start kom den etterlengtede scoringen. Og drakta forsvant - og kom tilbake.