Lykkelig Solskjær

Ole Gunnar Solskjær sto for to mål, to målgivende pasninger og nytt håp på Old Trafford. - Mål skaper kamper, sier Solskjær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seks minutter brukte Solskjær på å score et mål han vil ha høyt oppe på lista den dagen karrieren er over. Manchester Uniteds 1-0 kom nemlig fra den øverste skuffen. Silvestre slo en hard cross inn i boksen og resten handlet om Solskjærs følelse (mottak på brystet), teft (tilretteleggingen av ballen i den samme bevegelsen og med den samme berøringen) og en djevelsk gift foran mål (avslutningen på volley).

Ole Gunnar Solskjærs 1-0 var det vi kaller en perle.

- Veldig viktig

- Mål skaper kamper, sier Ole Gunnar Solskjær til MUTV (Uniteds betalingskanal).

- Det er veldig viktig å få det første målet. Og i motsetning til West Ham-kampen på lørdag, hvor vi skapte mye uten å score, fikk vi en god start i dag.

- Det hjelper.

Og mer skulle det bli - fra Uniteds norske spiss. Bare fire minutter senere vendte han bort en Derby-forsvarer på hjørnet av 16-meteren. Og den harde og flate crossballen mot den lange stolpen åpnet for det United-fansen har ventet på siden sesongen startet i august;

Roy Keanes første scoring.

- I denne kampen gjorde vi ting riktig, sier Solskjær.

- Vi var solide bak og effektive foran. Og vi trengte det etter de dårlige resultatene vi har hatt i det siste. Sjøl om vi alltid tenker framover er det klart at slike ting sitter i hodet.

Fra 2-0 og inn - og da snakker vi altså om 80 av kampens 90 minutter - ble Derby pepret på Old Trafford. Alle de røde ville avslutte, de fleste gjorde det også, og bare centimetere skilte dem fra kalassifre allerede ved pause. Men skikkelig hull på byllen ble det ikke før Ole Gunnar Solskjær var der målscorere skal være - midt foran mål - da Ruud van Nistelrooys skudd ble reddet.

Returen som kom slo Solskjær inn med et smil.

Full feiring

- Alle mål gjør deg lykkelig, sier Solskjær etter det sjuende for sesongen.

- Men det andre jeg scoret i denne kampen handlet bare om å være der.

Nederlenderen som serverte nordmannen 3-0 slo sjøl inn det fjerde. Og på det femte gjorde Paul Scholes maksimalt ut av en Solskjær-pasning inn mot straffemerket. Men 5-0 forteller bare halve historien fra det alle røde håper kan være Manchester Uniteds vendepunkt.

Og:

Sjøl Fabien Barthez klarte å holde seg i skinnet.

MUTV feiret i går kveld seieren som om laget var tilbake på ligatoppen. At Liverpool bare klarte 0-0 mot Fulham på Anfield gjorde kvelden enda søtere.

Men tabellen forteller noe annet - det er fortsatt ni poeng fram og én kamp mer spilt.

Og Arsenal (29), Leeds (28) og Newcastle (27) er også foran.

- Vi kan ikke tenke tabell nå, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Vi ligger jo midt på. Så derfor handler alt om å finne tilbake til det vi kan - og gjøre det. Det er opp til oss spillerne å sørge for at laget klatrer på tabellen.

GLAD GUTT:</B> Slik ser man ut etter å ha gitt Manchester United nytt håp i Premier League med to scoringer og to målgivende pasninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer