Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lykken er 1 poeng

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga- Rosenborg 2- 2. Torsdag la de taktikken - i går ble den praktisert til poenget som kan redde dem. Og derfor gleder Vålerenga seg over uavgjort gjennom ultradefensive 5- 4- 1. Samtidig som de roses av Nils Arne Eggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ja, du leste riktig - roses av Nils Arne Eggen. For taktisk klokskap og flest målsjanser. For det går an å skape noe sjøl om du ligger bakpå. Mot Rosenborg.

- Vi prøvde ut alt fra 4- 5- 1 via 4- 4- 1- 1 til 4- 3- 3 før endte opp der vi gjorde, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet. - Akkurat nå er jeg veldig glad for det. For sjøl om vi burde vunnet denne kampen er det godkjent med ett poeng.

Og ikke minst:

- Det er mye bedre enn null, som vi kunne endt opp med hadde vi tatt sjanser mot slutten av kampen.

Bekrefter seriegullet

- Jeg er også fornøyd med uavgjort, sier Nils Arne Eggen. - Vålerenga spilte klokt og det skal de ha ros for. Og jeg hadde gjort det sjøl jeg om jeg hadde vært trener i Vålerenga - du må spille sånn mot Rosenborg.

Men:

- Da hadde de sjølsagt ikke vært i den situasjonen.

Den siste setningen kom med et seriemestersmil om munnen. Grunn: Far Eggen klarte nemlig å innrømme det i går kveld. For sjøl om teorien gir Viking en mulighet er den uinteressaant i det virkelig liv. Og derfor sier RBK-treneren:

- Årsaken til at vi vinner i år også er at vi er mer stabile. Ja, jeg tror det er avgjort.

For Vålerenga er det stikk motsatt, men der har håpet fått seg et løft. Og troen.

- Nå har vi spilt uavgjort i de to siste kampene mot de lagene som ligger øverst på tabellen - Viking og Rosenborg, sier Kjetil Rekdal. - Det forteller meg at vi er på god vei. Og vinner vi de to siste kampene - som jeg tror vi gjør - har vi klart det. Det var derfor det var så viktig å ikke tape denne kampen.

Fortjener skryt

To ganger var Vålerenga i front på Ullevaal i går kveld.

  • Først ved Kristen Viikmäe etter et tidlig (7 min.) og strålende angrep.
  • Deretter ved Kjetil Rekdal fra straffemerket enda tidligere (4 min.)i andre omgang.

Men RBK kom tilbake - to minutter etter den første og fire minutter etter den andre. På Bent Skammelsruds straffespark og Morten Knutsens kanon etter corner.

- Vi slipper inn to mål på dødballer og det er ikke bra, sier VIF-trener fra tribunen, Tom Nordlie. - Derfor - og i tillegg til alle sjansene vi hadde - er jeg skuffet over at vi ikke vinner. Men vi stoppet i hvert fall Rosenborg og var smarte i måten vi gjorde det på.

- Akkurat det - og for lojaliteten og viljen til å gjennomføre det vi ble enige om på torsdag - fortjener spillerne skryt for.

For Rosenborg er det pr. dato lettere å spille fotball i Champions League. Mot lag som angriper dem.

- Det kan du godt si, sier Nils Arne Eggen. - Vålerenga nektet jo å gi oss rom. Og derfor slapp vi dem litt innpå oss med vilje etter pause. For å få akkurat det - rom.

Trøtte - ikke feige

Vålerenga kunne slått Rosenborg om de hadde våget i går kveld. Eller orket?

- Det var bare mot slutten vi spilte for uavgjort, sier Kjetil Rekdal. - Før det ville vi gjerne vinne. Men grunnen til at vi ikke slapp fram flere folk da de gode overgangsmulighetene bød seg skyldes ikke feighet. Det har rett og slett med kreftene å gjøre. Det koster enormt å forsvare seg på denne måten.

Likevel skapte altså Vålerenga mest. Hvilket betyr blåkopi av den taktiske suksessen mot Odd om 14 dager?

- Det skal vi finne ut av, sier Tom Nordlie. - Det er ikke gitt at det som passer mot Rosenborg er veien å gå når du møter Odd.

TROR DET GÅR: Kjetil Rekdal gjorde jobben fra straffemerket mot Rosenborg i går. Rekdal tror det ene poenget fører VIF mot ny tippeliga-kontrakt.