Lykken kan kjøpes for penger

Chelsea-eier Roman Abramovich har brukt hundrevis av millioner på klubben han kjøpte for få måneder siden. I går fikk han tilbakebetalt noe, med seier mot United og ligatopp.

LONDON (Dagbladet): Den russiske londoneren hadde storfint besøk i går på Stamford Bridge. Han hadde hentet over 400 av sine nærmeste venner og forretningsforbindelser til toppkampen. De ble flydd over fra Moskva til Heathrow i London.

Seks millioner

Roman måtte også kjøpe 400 billetter, og sørge for overnatting og bespisning til den nette sum av drøye seks millioner kroner. 28 minutter ut i kampen fikk han og den rike vennegjengen det de var kommet for: Joe Cole ble felt av Manchester Uniteds irske kaptein Roy Keane innenfor 16. Etter de sedvanlige protestene fra rødt hold, satte Frank Lampard straffesparket til venstre for Uniteds keeper Tim Howard.

Chelsea, Russland, pund og rubler var i front. Det skulle vise seg å holde helt inn. United klarte aldri å true Chelsea i en temposvak og litt kjedelig toppmatch.

- Vi er på toppen av tabellen og det er viktig for oss nå, sier Chelsea-manager Claudio Ranieri.

- Straffesparket?

- Fra min posisjon så det helt korrekt ut, sier italieneren som innrømmer at United tok over det meste etter pause.

- Vi spilte en fantastisk første omgang, men i andre var vi litt redde og vi ønsket å avslutte kampen.

Fire poeng

United kom til Stamford Bridge for å ta med seg tre poeng hjem. Arsenal hadde gitt bort to poeng tidligere på søndagen hjemme mot Fulham, og de røde visste at tabelltoppen var innen rekkevidde. Etter bare ni minutter burde Diego Forlan sendt United i ledelsen, men Chelsea-keeper Carlo Cudicini reddet strålende. For øvrig var dette Forlans eneste seriøse målsjanse. Både han og spissmakker Ruud van Nistelrooy ble godt tatt vare på Chelseas midtforsvar anført av en meget oppegående John Terry. Sistnevnte ble helt korrekt kåret til kampens beste.

- Vi kontrollerte andre omgang og skulle hatt poeng, sier Sir Alex Ferguson.

Uten å være veldig skuffet, for han vet at det er mange poeng å spille om og at det bare er fire poeng opp til de helblå fra London - denne London-klubben som hadde en reservebenk som i går besto av spillere som Jimmy Floyd Hasselbaink, Jesper Grønkjær, Damien Duff og Eidur Gudjohnsen. Alle sammen profesjonelle millionærer som de aller fleste toppklubber i Europa ville brukt i 90 minutter, helg etter helg.

Imponerte

I går ettermiddag imponerte kaptein John Terry igjen. Uniteds nederlandske målmaskin Ruud van Nistelrooy kom knapt til en eneste målsjanse. Han ble utradert av landslagsstopperen fra England.

- Jeg er stolt av laget, spillerne gjorde en fantastisk kamp, sier John Terry, som United har forsøkt innlemmet i stallen.

Terry er krystallklar, han vil aldri spille for Manchester-klubben. Kapteinen er og blir Chelsea-eiendom, og han ønsker svært inderlig at London-klubben skal vinne sitt første seriemesterskap siden 1955.

- Vi kunne og burde gått opp til både to og tre null i første omgang, men uansett resultat så var det aller viktigste for oss å få tre poeng mot United, sier John Terry.

Chelsea-eier Roman Abramovich gikk ut i London-natta sammen med sine 400 nærmeste russiske venner. Det skulle ikke forundre oss om han kjøpte rubel og bit av storbyen.

KAMPFAKTA

Premier League

Chelsea- Manchester U. 1- 0 (1- 0). Mål: 1- 0 Frank Lampard (str. 29). Tilskuere: 41932.

<B>KONTROLL:</B> Chelseas Claude Makelele har blikket på ballen, Uniteds John O'Shea er på hæla og kaptein Roy Keane har verken bakke- eller øyekontakt.