EN KRIGER: Christian O'Sullivan er en nøkkelspiller i det norske landslaget. Det siste året har han fått stor tillit i Bundesliga, fått kjæreste og blitt stadig viktigere på landslaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
EN KRIGER: Christian O'Sullivan er en nøkkelspiller i det norske landslaget. Det siste året har han fått stor tillit i Bundesliga, fått kjæreste og blitt stadig viktigere på landslaget. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

VM-profil Christian O'Sullivan:

Lykken smiler for O’Sullivan: - Jeg er veldig glad for at jeg traff henne

Full klaff både på - og utenfor banen.

HERNING (Dagbladet): Han scorer sjelden flest mål, men playmaker Christian O'Sullivan (27) er en nøkkelspiller både i forsvar og angrep for et norsk landslag på gulljakt.

Magdeburg-proffen er en mester til å dra skape rom for medspillere og sette dem i gode posisjoner.

- Jeg er stolt av det vi gjør. Å slå en hjemmenasjon (Tyskland) i et VM er utrolig tøft. Dette er nok noe av det beste denne gruppa har gjort med landslaget, sier O'Sullivan til Dagbladet.

I løpet av det siste året er han stadig blitt viktigere for Bundesliga-klubben Magdeburg. Laget er nummer fire i ligaen, men hang med helt i toppen før en litt skuffende periode før jul. Da var O'Sullivan ute med skade.

View this post on Instagram

Godt nyttår!🌟

A post shared by Christian O'Sullivan (@christianosullivan24) on

Kjæreste på tribunen

Lykken smiler for playmakeren også utenfor banen. Siden forrige mesterskap har O'Sullivan fått seg kjæreste. Hun heter Bettina Holthe, er bosatt i Oslo, men kommer fra Haugesund. Hun har fulgt VM fra tribunen.

Hun opplyser selv til Dagbladet at hun fikk se de to første kampene i Herning, samt semifinalen i Hamburg. I tillegg er hun på plass i Boxen til kveldens finale.

Paret ble kjærester i fjor sommer, og O'Sullivan legger ikke skjul på at lykke på privaten smitter over på håndballbanen.

- Jeg er veldig glad for at jeg traff henne. Hun har ikke flyttet til Tyskland ennå, så hun bor og jobber i Norge, sier Christian O'Sullivan.

Magdeburg-spilleren pådro seg en kneskade og var ute av spill hele desember. Dermed mistet han verdifull trening og kamper før VM. Men det kom også noe positivt ut av skadeavbrekket.

- Med skaden og opptrening fikk jeg også mer tid hjemme i Norge og mer tid med henne. Det er noen år siden jeg har feiret jul hjemme med familien, sier O'Sullivan.

Magdeburg hadde egentlig kamper både 23. og 27. desember. Disse gikk derimot uten en skadd O'Sullivan. Nå står han derimot i en VM-finale.

- Jeg la ned utrolig mange treningstimer uten ball. Olympiatoppen har hjulpet meg veldig på veien tilbake til VM, sier han.

Flytter sammen?

O'Sullivan spår at kjæresten flytter til Tyskland til sommeren.

- Det hadde vært optimalt. Men Magdeburg er en by der «alt skjer på tysk». Da gjelder det å finne noe å gjøre utenfor jobb, sier mannen med 104 landskamper.

- Hvordan gå fra skade i desember til VM-finale en måned seinere?

- Jeg har spilt mye i klubben min i høst, men det er lenge å være uten ball i én måned. Jeg er stadig blitt bedre. Det er en takknemlig oppgave å spille med Sagosen og Rød i VM. Vi har fått det til å sitte. Jeg er takknemlig for at jeg er her, sier O'Sullivan før kveldens finale.

Han ble operert i venstre kne i desember. 27-åringen har fortid i Bækkelaget og spilte i svenske IFK Kristianstad fra 2014 til 2016. Siden har han vært en nøkkelspiller i tyske Magdeburg.