Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lykken smiler til ulykkesfuglen

RENA (Dagbladet): - Dette fortjener du virkelig etter all uflaksen det siste halve året, sier Hege Færø Bakken - og gir samboer Roar Ljøkelsøy (22) en varm klem etter gårsdagens NM-seier i Renabakken.

Sist sommer ble paret påkjørt fra siden av en annen bil på den første feriedagen i Danmark.

- Selv om bilen ble totalvrak, slapp vi begge unna skader. Ferieturen var imidlertid over, sier Hege Færø Bakken.

Brakk armen

Roar Ljøkelsøy innrømmer at bilulykken kunne endt tragisk, og at den var i tankene hans ganske lenge.

Men uhellene stoppet ikke med det. Før det siste hoppukerennet i Bischofshofen like over nyttår, brakk han armen under kjøring på snøbrett. Først tirsdag i forrige uke tok han av gipsen.

I går vant Ljøkelsøy sin første NM-tittel på vinterføre, slo Tommy Ingebrigtsen med seks poeng og fikk en fortjent VM-plass.

- Det var på tide med litt flaks igjen. Da jeg brakk armen 4. januar, var jeg ganske langt nede. Nå håper jeg uflakskvoten er oppbrukt, sier Roar Ljøkelsøy etter å ha fått både kongepokal, gullmedalje, maleri og blomster som synlige bevis på NM-seieren.

Poeng i VM

Etter førsteomgangen lå han på andreplass, 14,7 poeng bak den nybakte bakkerekordholderen Tommy Ingebrigtsen (137,5 meter).

- Da trodde jeg sølv var det beste jeg kunne få. I førstehoppet (126 meter) var jeg nok litt heldig med vinden. I finaleomgangen (127,5 meter) traff jeg bra.

- Da Tommy slo av hele 19 meter, holdt det til en etterlengtet gullmedalje, sier en strålende fornøyd Roar Ljøkelsøy.

I sommer vant han plast-NM i Marikollen. Før det, hadde han bronse fra normalbakke-NM i 1996. Lørdag ble han sølvvinner på Raufoss, i går ble medaljesamlingen komplett.

- Nå er målet å bli blant de seks beste i VM, sier Roar Ljøkelsøy til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media