Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn AS går konkurs - FC Lyn Oslo forsøker videre

Reddet av SMS i går, begjærer oppbud i dag.

FERDIG SOM AS: Lyn vil driver klubben videre uten Lyn AS. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FERDIG SOM AS: Lyn vil driver klubben videre uten Lyn AS. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

|||

(Dagbladet): Lyn AS har begjært oppbud, på tross av at klubben i skifteretten i går fikk 500 000 kroner på SMS og tilsynelatende kvittet seg med gjelden til Skatt Øst. 

- Det gikk rett og slett ikke. Gjelden var for stor, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Aftenposten.

I en pressemelding på Lyn.no skriver klubben følgende:

- Etter en helhetsvurdering har styret i Lyn AS kommet til at det ikke var grunnlag for videre drift. Det har ikke lykkes Lyn AS å få inn tilstrekkelig midler til å oppfylle de nødvendige kortsiktige forpliktelsene, som inkluderer kravet fra Skatt Øst om betaling av mva mm. 

Fortsatt stor gjeldIfølge klubben besluttet styret i går å levere en oppbudsbegjæring i dag.

- Det presiseres at klubben, FC Lyn Oslo, drives videre. For å sikre tilstrekkelig kapital til videre drift jobbes det videre med alternativer for langsiktig finansiering. Det er tatt et initiativ fra en gruppering som vil fortsette arbeidet med å få på plass tilstrekkelig kapital til videre drift av FC Lyn Oslo. Disse vil etablere et nytt AS som vil inngå en samarbeidsavtale med klubben.

Det er fotballklubben som søker profflisens, om som må vise til positiv egenkapital for å få fornyet denne slik at de kan fortsette i 1. divisjon.

Sportssjef Rolf Magne Walstad sier til Lyn.no at klubben har 15 millioner kroner i forpliktelser i desember. De har foreløpig fått inn tilsagn om 12 millioner kroner.

— Det jobbes med å bli hentet inn minimum 17 millioner, som vil sikre positiv egenkapital per 31.12, og sikre likviditet inn i 2010, sier Walstad.

Denne gjelden må et eventuelt nytt aksjeselskap altså dekke for at laget ikke skal miste plassen i nest øverste divisjon til HamKam, som var best plassert av nedrykkslagene.

- For tidlig å juble på Hamar- Sånn som jeg ser det, er det litt for tidlig å juble på Hamar. Fotballklubben er ikke ute av seriesystemet. Mye kan skje før årsskiftet, sier Langerud til Aftenposten. 

Osloklubben forteller at tidligere Lyn-spillere er med i en gruppe som forsøker å opprette et nytt AS, og det jobbes med å skaffe finansiering til videre sportslig satsing.

- Vi har en målsetning om spill i Adeccoligaen og vi har en god dialog med forbundet. Kriteriene for spill er de samme som tidligere, og vi forholder oss til forbundets reglement, som alle andre klubber, sier Walstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media