Lyn avslo Branns Ighalo-bud

15 millioner ikke nok.

(Dagbladet.no): Lyn-styret avslo i natt Branns 15-millionersbud på spissen Odion Ighalo, melder TV 2 Sporten.


Ifølge kanalen skal budet ha vært på 12 millioner med en ekstra million for hver tiende, tjuende, og trettiende kamp, og en videresalgsavtale inkludert.

Ingen i Lyn ville i natt kommentere saken, men Branns sportsdirektør Roald Bruun Hanssen hadde følgende å si til TV 2 Sporten:


- Jeg har ingen kommentar til størrelsen på budet. Men jeg kan bekrefte at vi har lagt inn et konkret bud, og at dette er blitt avslått.

Lyn-eier Atle Brynestad sa nylig opp sin avtale med klubben, som har en kortsiktig gjeld på rundt 10 millioner kroner.


Det er uvisst hvorfor Lyn-styret valgte å avvise det høye budet fra Brann, som skal ha vært gitt med en kort frist.

Oslo-klubben jobber nå på spreng for å finne nye investorer, og dersom ikke det skjer snart kan salg av nøkkelspillere bli uunngåelig.


- Det er et kappløp med tiden. Det haster noe forferdelig med å få inn investorer. Problemet er at Lyn må selge nøkkelspillere hvis de ikke får inn en investor fort. Så det må skje nå, sa ekspert på fotballøkonomi, professor Arild Hervik til Dagbladet tidligere denne måneden.

MÅLGARANTI OG GULLGRUVE: 19-årige Odion Ighalo har scoret fire mål på 412 minutter for Lyn i Tippeligaen i år, men klubben kan bli nødt til å selge nigerianeren for å dekke gjeld. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
MÅLGARANTI OG GULLGRUVE: 19-årige Odion Ighalo har scoret fire mål på 412 minutter for Lyn i Tippeligaen i år, men klubben kan bli nødt til å selge nigerianeren for å dekke gjeld. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Odion Ighalo og Paul Obiefule er to talentfulle spillere som blir trukket fram som aktuelle salgsobjekter i så fall, men åpenbart skal det større summer til enn det Brann var villig til å legge på bordet.

Lyn avslo Branns Ighalo-bud
UTE: Lyn-eier Atle Brynestad har trukket seg ut av klubben, og etterlatt seg et stort økonomisk tomrom.