Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn avviser Mikel-avtale med Chelsea

Lisensen er i Oslo.

(Dagbladet.no): Mikel-saken hadde ettårsjubileum i går. 11. mai i fjor forsvant John Obi Mikel fra tilskuerplass på Lyn-kamp. Siden har tenåringen blant annet stukket av fra Norge, kommet tilbake og reist på nytt.

Lyn har lisensen

I går skrev flere nigerianske nettsteder at playmakeren endelig er klar for Chelsea, etter at de lørdag gjorde en avtale med Manchester United - klubben som kjøpte talentet fra Lyn i april 2005.

Det kan ikke være riktig, mener Lyn-direktør Morgen Andersen.

- Det er FC Lyn Oslo som har registrert spilleren, vi har lisensen hans. Derfor er det ikke korrekt at United og Chelsea kan forhandle om ham. Spilleren er vår, dette er bare tull, sier Andersen til Dagbladet.no.

Osloklubben venter på ankesaken om Mikel, etter at retten i januar bestemte at tvisten om tenåringen skal avgjøres av fotballmyndighetene og ikke av norsk rettsvesen.

- Saken er frosset av Fifa, i og med at saken er i lagmannsretten her, sier Andersen.

Andersen ser ikke bort fra at Mikel-saken kan drøye lenge. Han humrer litt når Dagbladet.no referer opplysningene fra Nigeria, der det hevdes at agent John Shittu har fortalt Mikels familie at 19-åringen spiller i Chelsea ved sesongstart.

UNITED OG CHELSEA KAN IKKE FORHANDLE: Lyn har lisensen og venter på at Mikel-saken kommer opp på nytt i norsk rett. Foto: Scanpix
UNITED OG CHELSEA KAN IKKE FORHANDLE: Lyn har lisensen og venter på at Mikel-saken kommer opp på nytt i norsk rett. Foto: Scanpix Vis mer

- Da har Shittu satt et stort press på seg selv, og det er bare positivt, sier Andersen.

Cas-avgjørelse

Lyn venter også på en avgjørelse hos Idrettens voldgiftdomstol (CAS), om framtida til Chinedu Ogbuke og Ezekel Bala. Mikels Lyn-kompiser anket da Fifa beordret dem tilbake til Lyn.

- Den avgjørelsen avventer vi, vi er ikke urolige for den, sier Andersen.

Lyn avviser Mikel-avtale med Chelsea
SPILTE I AFRIKAMESTERSKAPET: John Obi Mikels rykte vokste etter innsatsen for det nigerianske landslaget i januar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media