Lyn best i by'n

Ole Bjørn Sundgot skjøt Lyn i ledelsen før David Hanssen (bildet) utlignet. Så fikk Lyn straffe.... Dagbladet.no fulgte «Slaget om Oslo»!

Resultatet var greit nok, kampen sett under ett. Lyn var det lille hakket vassere, farligere foran mål.

Vålerenga hadde minst like mye vilje, men litt mindre ferdighet.

Altfor mange muligheter ble ødelagt av dårlige ballmottak, feilpasninger eller klønete ballbehandling.

Lyn gikk mer rett på mål, og ble belønnet. Først med et knallskudd av Ole Bjørn Sundgot, så - etter at David Hanssen hadde utlignet på en retur fra et stolpeskudd av Tobias Grahn, på et tvilsomt straffespark.

Knut Henry Haraldsen felte Helgi Sigurdsson og dommer Roy Helge Olsen var ubønnhørlig. Et utall TV-repriser ga egentlig ikke noe svar på om avgjørelsen var korrekt eller ikke.

Filming

- Filming, sa en rasende og bitter Vålerenga-trener Kjetil Rekdal etter kampen.

- For meg så det ut som filming, jeg sto rett ved og mener han kastet seg ned. Jeg får studere TV-bildene senere, og håper de viser at det var straffe. Det avgjør kampen, sa Rekdal, som i et TV-intervju etter oppgjøret minnet om at dommer Olsen er tidligere Lyn-medlem.

Etterpå beklaget han uttalelsen om dommerens tidligere klubb-tilhørighet.

- Nå sitter vi her med 0 poeng, og det er jeg veldig skuffet over. Men vi skulle aldri havnet i straffesituasjonen, det var klønete, fortsatte den spillende VIF-treneren, som ikke er overrasket over naboens topplass på tabellen.

- Lyn er gode, det er ikke tilfeldig at de leder. De har gjort flere gode kamper.

Bitterheten kan lett forstås. Vålerenga hadde ett poeng inne mot serielederne på en ikke altfor god dag.

Da er det surt å tape det på en kontroversiell dommer-avgjørelse rett før full tid.

Men det er gjerne slikt som kjennetegner et topplag, at marginene går rett vei.

Lyn hadde det meste på sin side i kveld, og derfor topper Oslo-laget fortsatt tabellen med solid margin.

Årsbeste

Lyn leverte klart årsbeste i førsteomgangen mot Oslo-rivalen. Jonny Hanssen og Thomas Lagerlöf vant midtbaneduellen mot Kjetil Rekdal og Johan Arneng.

- Vi kjørte over Vålerenga i store deler av kampen og burde avgjort før pause. Vi har ufattelig flyt nå, det kan holde en stund til, mente matchvinner Jonny Hanssen.

I angrep laget Kjetil Løvvik og Ole Bjørn Sundgot mye trøbbel for VIFs midtstopperpar, spesielt når duoen småspilte seg gjennom etter å ha fått plass i rommet foran dem. Lyn hadde sin første store sjanse på corner etter fem minutter, Morten Bakke avverget så vidt med en feberredning på streken.

MATCHVINNER: Lyns Johnny Hanssen setter ubønnhørlig straffesparket bak Morten Bakke og sikrer Lyn seieren.
KONTROLL: Vålerengas Tobias Grahn hadde to stolpeskudd. Ellers hadde Steven Lustü og Lyn-forsvaret rimelig god kontroll på ham.
DET GLAPP: Vålerenga trodde på poeng etter david Hanssens utligning. Men Lyn kom tilbake.