Lyn cruiser videre

Lyn berget seieren ti minutter før slutt - og fortsetter å stikke fra på tabelltoppen. Nå er det sju poeng ned til Molde.

Lyn vant 1-0, etter at innbytter Helgi Sigurdsson satte inn seiersmålet etter 81 minutter. Dermed troner de rød, hvite og blå fortsatt soleklart på toppen av tabellen, hele sju poeng foran Molde. De neste ukene vil gi svar på om Oslo-klubben er god nok til å vinne serien.

- Vi har god flyt, men vi har Rosenborg og Molde i to neste kampene. Vi får se hvordan det ligger an etter de to kampene, sa Lyn-kaptein Tommy Berntsen til NTB etter søndagens oppgjør.

Typisk for et topplag var det Lyn som klarte å avgjøre den jevne kampen på Åråsen til egen fordel. Men etter kampen snakket alle om situasjonen som oppsto etter 36 minutter.

Snytt for straffespark

Hjemvendte Gunnar Halle kom seg rundt på høyrekanten, men da han stormet inn i feltet gled Lyns Yngvar Håkonsen ned og reddet ballen med hånden - klart innenfor 16-meteren. Men dommer Roy Helge Olsen dømte frispark til Lillestrøm, ikke straffespark.

- Jeg gled og traff ballen ubevisst. Men den var nok innenfor, sa Håkonsen selv om episoden.

Heller ikke Lillestrøm-trener Arne Erlandsen var i tvil om at laget hans ble snytt for straffespark.

- Alle på banen bortsett fra de to i svart så at handsen var innenfor 16-meteren, mente han.

Dommer Olsen forlot Åråsen til øredøvende pipekonsert og med politieskorte.

Lyn leker videre

Uansett hvordan det går til slutt: Lyn er i ferd med å gjøre en vanvittig god sesong i toppserien. Laget har vunnet 11 av 14 kamper, og bare avgitt åtte poeng hittil i sesongen. Lyn avgjør jevne kamper til sin egen fordel, og søndag var det Helgi Sigurdsson, den skadeforfulgte innbytteren, som tok på seg matchvinnerrollen.

- Jeg fikk en pasning, og alle ropte på offside. Men jeg fortsatte, og konsentrerte meg om å sette ballen i mål. Jeg er usikker på om det var offside eller ikke, sa han om seiersmålet.

Tommy Berntsen, som for to år siden spilte i Lillestrøm, har også vært sentral på årets Lyn-lag.

- Det var moro å vinne på min gamle hjemmebane, det ville ikke vært morsomt å dra herfra med tap. Jeg synes Lillestrøm fortjente ett poeng, men det er typisk for et lag som seiler i medgang å avgjøre slike kamper, påpekte Berntsen.

Hrvoje Braovic, nyansatt Lyn-trener, nøler med å spå hvordan det ender til slutt.

- Tre poeng her var bra. Alt er mulig, men dette var bare ett steg videre. Om man spiller bra kommer sjansene og målene, mente kroaten.

Lillestrøm - Lyn 0-1 (0-0)

Åråsen stadion, 5738 tilskuere.

Mål: 0-1 Helgi Sigurdsson (81).

Dommer: Roy Helge Olsen, Våg.

Gult kort: Tom Kristoffersen og Emille Baron, Lillestrøm, Jacob Agustsson, Mohammed Ouseb og Helgi Sigurdsson, Lyn.

Lillestrøm (4-4-2): Emille Baron - Peter Werni, Torgeir Bjarmann, Torjus Hansén, Indridi Sigurdsson - Gunnar Halle, Espen Søgård, Magnus Kihlberg, Tom Kristoffersen (Stian Berget fra 61.) - Rikhardur Dadason (Arild Sundgot fra 61.), Frode Kippe (Frode Birkeland fra 75.).

Lyn (4-4-2): Thomas André Ødegaard - Jacob Augustsson, Steven Lustü, Tommy Berntsen, Yngar Håkonsen - Mohammed Ouseb, Thoms Lagerlöf, Jonny Hanssen, Per Egil Swift - Ole Bjørn Sundgot (Helgi Sigurdsson fra 67.), Johann Gudmundsson (Kjetil Løvvik fra 78.).

FLYR VIDERE: Helgi Sigurdsson scoret vinnermålet til Lyn, og laget troner fortsatt på toppen av Tippeligaen.