Lyn er klar for Europa

Det blir likevel ikke gruppespill i UEFA-cupen neste år. Det betyr at årets bronsevinner Lyn får være med i Europa for første gang på 30 år.

UEFA vurderte lenge å innføre gruppespill for å gjøre cupen mer attraktiv. Det ville medført at bare Molde (sølv i serien) og Vålerenga (cupmester) ville fått anledning til å delta fra Norge. I tillegg er Rosenborg med i Champions League. Men nå har UEFA utsatt det hele til juli neste år, noe som betyr at sesongen 2003/2004 spilles etter gammel modell.

- Ja, jeg regner med at Lyn er med i UEFA-cupen på samme måte som Molde og Vålerenga, sier sjefen for toppfotball i NFF, Svein Rustad.

Ventet i 30 år

Lyns daglige leder Ole-Ray Grødseth har lenge fryktet for at klubben ikke skulle få være med, men i går sto jubelen i taket i klubblokalene på Ullevaal.

- Vi er utrolig glade - dette har vi drømt om siden vi tok bronsemedaljer. Nå skal vi ut i Europa for første gang på 30 år, sier Grødseth til Dagbladet.

- Det blir supert å være med i Europa, sier kaptein Tommy Berntsen til Dagbladet.

- Men det aller viktigste blir å etablere oss som et topplag også neste sesong.

Rett etter sesongslutt fortalte Lyn-eier Atle Brynestad at klubben skulle ut og hente inn tre nye spillere: En venstreback, en rask venstre flankespiller, samt én spiss. Han håpet alle tre ville være på plass før nyttår.

- Med e-cupspill blir vi mer attraktive overfor nye spillere, sier Grødseth. Han vet ikke når de nye er klar for klubben, men innrømmer at de jobber med konkrete navn.

Ny trener

Også Berntsen håper klubben sikrer seg nye spillere, samtidig som han venter på ny trener.

- Er AB Københavns Ove Christensen stadig førstevalget?

- Jeg vil ikke kommentere navn, men jeg har fremdeles håp om at Lyn har sin nye trener på plass før jul, sier Grødseth.

Molde, Lyn og Vålerenga skal alle ut i kvalifisering for 1. runde i UEFA-cupen i august. Håpet er å trekke en attraktiv motstander.

- Møter vi et tysk lag, kan det bli snakk om millioner i inntekter, sier Ole-Ray Grødseth.