Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn er reddet ut sesongen

Spiller de fire siste kampene.

 FULLFØRER SESONGEN: Lyn har skrapt sammen nok penger til drift ut sesongen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FULLFØRER SESONGEN: Lyn har skrapt sammen nok penger til drift ut sesongen. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn har økonomi nok til å fullføre tippeligasesongen.

Som Dagbladet meldte i går kveld unngår klubben konkurs og at kampene deres strykes fra resultatlistene, noe som kunne fått dramatiske konsekvenser for de andre lagene i Tippeligaen.

Styret i Lyn har sittet i møte fra klokka 12 i dag, for å finne ut om klubben skulle slås konkurs, eller om det var økonomi til videre drift. Spillerne ble informert i 14.45-tida, og de fleste av dem forlot Lyn-lokalene på Ullevaal et kvarter senere, uten å si noe til pressen.

Journalistene på gangen kunne imidlertid høre applaus like før møtet ble hevet.

Etter hvert kom også trener Gunnar Halle ut - smilende.

- Det ser vel bra ut, så får vi se, sier han til Dagbladet.

Trengte 4,5 millioner

Nå er Lyn i hvert fall reddet ut sesongen - og får en måned ekstra på seg til å overleve som klubb. Målet er fortsatt å samle totalt 17 millioner kroner, gjennom et investeringsselskap der investorer kan kjøpe andeler i spillere. Men den målsettingen er foreløpig langt unna å innfris.

Ifølge direktør Erik Langerud trengte Lyn 4,5 millioner kroner for å fullføre sesongen. De siste dagene har det pågått en massiv innsamlingsaksjon over hele landet, der klubben blant annet har åpnet en givertelefon der de som ønsker kan bidra med 200 kroner hver.

Fotballentusiast Tom A. Schanke har på eget initiativ startet en aksjon, der han har kontaktet eliteseriesponsorer i håp om å avvikle resten av serien uten at Lyns kamper strykes.

Dette har resultert i 1. 350 000 kroner - som Schanke stiller til Lyns disposisjon.

- Dette fordi jeg mener at det vil være en direkte skandale om Tippeligaen 2009 blir redusert fra 30 til 28 runder og feil lag blir sendt ned i Adeccoligaen, eller feil lag får medalje som en følge av at Lyns 26 spilte kamper blir annullert.  Jeg har nettopp avsluttet min innsamling og har gitt Lyn beskjed om at jeg disponerer 1,35 mill. som kan benyttes til dekning av driftskostnader i perioden 01.10.-01.11. hvis grunnlag for drift i denne perioden blir etablert, skriver han i en pressemelding.

Har fått inn millioner

Tidligere i dag vedtok Norsk Toppfotballs medlemsklubber enstemning å gi Lyn 1,6 millioner fra det såkalte nedrykksfondet på forskudd.

Summen av alle nødtiltakene skal ha oversteget 3,1 millioner kroner.

I går var Lyn fortsatt et godt stykke unna målet. Men en plan B materialiserte seg i løpet av kvelden - som altså gikk ut på å holde klubben flytende ut sesongen for å sikre en rettferdig Tippeliga-tabell.

- Vi jobber med en tre-fire personer eller grupper som ikke er interesserte i å redde Lyn, men som vil sørge for at tippeligasesongen reddes. Da kan vi holde det gående til etter Lyn - Fredrikstad 1. november, sa Lyn-direktør Langerud til Dagbladet i går.

Det er kalt inn til pressekonferanse på Ullevaal 16.30 i ettermiddag.

REDDET FRA KONKURS UT SESONGEN: Kim Holmen og de andre spillerne responderte med applaus da de fikk beskjed om at Lyn har økonomi til å fullføre resten av sesongen. Her kommer de ut etter infomøtet. Foto: Arnt E. Folvik
REDDET FRA KONKURS UT SESONGEN: Kim Holmen og de andre spillerne responderte med applaus da de fikk beskjed om at Lyn har økonomi til å fullføre resten av sesongen. Her kommer de ut etter infomøtet. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling