Lyn får skylda for Mikels problemer

Dårlig klubb i dårlig liga.

(Dagbladet.no): John Obi Mikel er på banen igjen for Chelsea. Men først etter å ha blitt bøtelagt og vraket, for så å be om nåde fra manager José Mourinho.

Agent John Shittu, også kjent som Mikels nære rådgiver i Lyn-tida, forteller i dag hvorfor 19-åringen havnet i trøbbel i Premier Leagues rikeste klubb.

Han legger skylda på Lyn.

- Lyn er en dårlig klubb i en dårlig liga. Derfor har ikke guttungen lært å oppføre seg så profesjonelt som han burde, sier Shuttu til den nigerianske avisa The Vanguard.

Ingen kommentar fra Berg

Lyn-trener Henning Berg blir morsk når Dagbladet.no leser opp Shittus forklaring på Mikels startvansker i Chelsea.

- Det har jeg absolutt ingen kommentar til, sier Henning Berg til Dagbladet.no.

Det er over ett år siden Mikel forsvant fra Oslo og Lyn. Til slutt havnet han i Chelsea i sommer, etter at londonklubben kjøpte han ut fra Manchester United og Lyn for hele 181 millioner kroner.

Lyn får skylda for Mikels problemer

Shittu mener hele prosessen var uheldig for stortalentet.

- Han spilte ikke på et år, så da han kom til Chelsea var han verken i orden fysisk eller mentalt. Nå er han på gang og kan spille hvor som helst. Alt han gjør skyldes hans medfødte evner. Nå har han han kommet til en ekte profesjonell klubb og vil vokse profesjonelt, sier Shuttu til den nigerianske avisa.

Agenten tar selv æren for at Mikel fikk et oppklaringsmøte med Mourinho, der tenåringen ba om unnskyldning og lovte bedre innsats framover.

Kulturelle problemer fra Oslo

Mourinho gleder seg seg Mikels nye punktlighet og jobbing på treningene, men er fortsatt usikker på om det varer.

Shittu mener Mourinho sees på som en far til Mikel av nigerianere, og det skulle bare mangle om han ikke straffet vidunderbarnet. For så å hjelpe ham opp igjen.

- Mikel åpnet seg i møtet og de fant ut at problemene ikke var tilsiktede eller hans feil. Alt skyldtes kulturelle problemer og hans fortid, det henger sammen med oppholdet i Lyn i Oslo, sier Shittu.

SHITTU ANKLAGER LYN: John Obi Mikels disiplinærproblemer i Chelsea skyldes bare det som skjedde hos Lyn, en dårlig klubb, mener agent John Shittu. Trener Henning Berg ønsker ikke å kommentere. Foto: Scanpix
SHITTU ANKLAGER LYN: John Obi Mikels disiplinærproblemer i Chelsea skyldes bare det som skjedde hos Lyn, en dårlig klubb, mener agent John Shittu. Trener Henning Berg ønsker ikke å kommentere. Foto: Scanpix Vis mer