Lyn-fest økte forspranget

Lyn har sju poeng ned til neste lag på tabellen etter 3-1 mot Bodø/Glimt. - Håper det fortsetter, for det er gøy å lede eliteserien, sier trener Sture Fladmark.

Bodø/Glimt ble senket takket være et festkvarter før pause. Lyn-spillerne startet 17. maifesten noen timer for tidlig, nå vil laget lede til langt uti juni. Bare så synd Oslo-folk knapt får det med seg. Skuffende 5085 tilskuere så oppgjøret.

- Vi spilte en fabelaktig førsteomgang. Årsbeste, sa en fornøyd trener Sture Fladmark. Han roste sine spillere for å stå på, og for å komme tilbake da gjestene tok delvis over i begynnelsen av andre omgang.

Nå tar Lyn-gutta tre dagers hvile før alvoret starter igjen 2. pinsedag.

- Jeg er kjempefornøyd med det vi har prestert til nå, vi slipper inn få mål og er kreative framover. Håper det fortsetter, for det er gøy å lede eliteserien, sa Fladmark til NTB.

Lyn-eier Atle Brynestad avfeide alle spørsmål om trenerkontrakt og nye spisser. Men han svarte at han godt kunne tenke seg at flere kom for å se Lyn, som tross alt leder serien suverent.

- Jeg tror vi kan bli enda bedre. Vi har Helgi Sigurdsson på vent, og flere gode juniorer som bare venter på å blomstre. De skal få sjansen, vi vil heller kjøre den linjen enn å handle inn nye spillere, sa Brynestad.

Lyn spilte seg stadig nærmere, og det siste kvarteret før pause løsnet det. Først ved Ole Bjørn Sundgot etter 32 minutter da han ordnet sitt fjerde mål for sesongen alene med Glimt-keeper Tor Egil Horn.

Så gikk det en kule varmt for gjestene. Frode Hansen headet inn 2-0 etter en Swift-corner, og seks minutter sendte samme Swift inn sitt tredje direkte frispark for sesongen fra hjørnet av 16-meteren. Han er fortsatt Oslo-lagets toppscorer sammen med Sundgot.

- Jeg snakket med Ole Bjørn om det i pausen, sa jeg ble nødt til å score jeg også for å holde følge med ham. Selvtilliten er på topp om dagen, det er utrolig positivt å lede serien med sju poeng, sa Swift til NTB.

Bodø/Glimt var langt friskere etter pause og fikk en fortjente redusering etter 59 minutter ved Cato Hansen.

(NTB)