Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn fikk 500 000 på SMS i retten

Reddet fra konkurs - foreløpig.

SISTE LITEN: Lyn-direktør Erik Langerud møtte opp for den konkurstruede klubben Lyn  i Oslo tingrett torsdag morgen. Underveis i møtet kom pengene som har gitt klubben forlenget liv. Foto: Berit Roald / Scanpix
SISTE LITEN: Lyn-direktør Erik Langerud møtte opp for den konkurstruede klubben Lyn i Oslo tingrett torsdag morgen. Underveis i møtet kom pengene som har gitt klubben forlenget liv. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet): Lyn har fått en ny frist for å overleve.

Det skjedde takket være en meget verdifull SMS, skriver NTB.

500 000 i lomma Saken i skifteretten i Oslo ble i dag utsatt til 7. januar. Det skyldes tekstmeldingen Lyn-styreleder Oddbjørn Lende fikk underveis i  rettsmøtet.

På mobilen mottok Lende et løfte om 500 000 kroner til den kriserammede klubben. Dermed gikk dommeren med på en utsettelse av saken.

- Vi hadde ikke penger nok da vi gikk inn i rettsmøtet, men vi kom i mål. Sånn sett var det dramatisk, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Aftenposten uten at han vil bekrefte den ene halvmillion-SMS-en.

- Vi fikk flere sms, men summene vil jeg ikke si noe om. Vi er glad for at retten valgte å legge til grunn våre argumenter.

SkattekravIfølge Lyns hjemmeside har nå klubben nok midler til å betale Skatt Øst. Det vil bli gjort i morgen.

- Det ble i dag stilt til rådighet midler for dekning av Skatt Østs prioriterte krav, hvilket betyr at oppgjør for grunnlaget i konkursbegjæringen vil bli innbetalt, skriver klubben.

- Det jeg kan si nå er at jeg er helt sikker på at vi kommer til å innfri skattekravet på 2.105.040 kroner i morgen (fredag). Jeg kan også bekrefte at det var SMS-en jeg mottok midt under rettsmøtet som reddet oss, sa Lende til NTB

Lyn havnet i skifteretten på grunn av kravet fra Skatt Øst, de begjærte klubben konkurs i slutten av november på grunn av et utestående millionbeløp.


Siden konkursbegjæringen har osloklubben trappet opp jobbingen for å unngå at klubben skal gå under, og det ble utbetalt lønn i slutten av forrige måned.

Redningsaksjonene har pågått helt fram til dagens rettsmøte, og i går holdt klubben en ekstraordinær generalforsamling. Der ble det vedtatt en emisjon. Planen var da å betale Skatt Øst før rettsmøtet, for så å jobbe videre med annen gjeld seinere.

Nå skal rettsmøtet 7. januar bli en formalitet, og klubben kan jobbe videre med sine andre kreditorer.

— Vi er ikke trygge på at Lyn er reddet. Dette er en kortsiktig løsning, sier Langerud til NTB.

Klubblisens Problemene stopper ikke med skattekravet og annen gjeld. Lyn står de på lista over klubber som ikke får klubblisens uten å vise fram positiv egenkapital innen nyttår. Uten lisens blir en klubb tvangsflyttet til 2. divisjon.

Lyns redningsaksjon er den andre i klubben, 30. september fikk klubben skrapet sammen nok millioner til å drifte klubben ut sesongen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media