Lyn fikk juling

Thomas Finstad scoret Stabæks første mål da Lyn ble banket 5-0 på Nadderud. Lyn beholder likevel serieledelsen.

Serieleder Lyn var rett og slett ingen målestokk for Stabæk, som vant 5-0 på Nadderud.

Før mandagens kamp var Lyn den suverene serielederen i Norge. Og hadde gjestene fra Oslo vunnet i Bærum, kunne mye av spenningen i eliteserien vært borte. Men Stabæk ville det annerledes.

Allerede etter ti minutter sørget Thomas Finstad for 1-0 hjemmelaget. Og bare en middels dommer og en god Lyn-keeper, sørget for at ikke Stabæk ledet mer til pause.

Tatt på senga

Men etter hvilen startet målrushet for alvor. Midtveis ut i omgangen sørget Christian Holter for 2-0 til Stabæk fra straffemerket. Dommeren mente Lyns Jonny Hansen felte Tryggvi Gudmundsson, men TV-bildene ga et annet inntrykk. Det så ut som islendingen kolliderte i Hansen. Målet ga Stabæk blod på tann, og nå var snart alt håp ute for Lyn.

13 minutter før slutt sørget Gudmundsson for hjemmelagets tredje scoring, og bare sju minutter senere scoret Christian Wilhelmson 4-0-målet etter en frekk fremstilling av Christian Michelsen.

Innbytter Michelsen sørget selv for at ydmykelsen ble total for serieleder Lyn da han dunket inn 5-0 fire minutter før slutt.

- Vi ble helt tatt på senga. Vi vant ikke duellene, og da kan vi heller ikke vinne fotballkamper, sa Lyn-trener Sture Fladmark.

- Ingen gullkandidat

To ganger har Lyn tapt denne sesongen: Første 1-5 borte mot Rosenborg, så 0-5 mot Stabæk mandag.

- Det var en naturlig Lyn-reaksjon at de tapte her. Jeg kan godt være med på at Lyn er en medaljekandidat. Men noen gullkandidat er de ikke, sa Stabæk-trener Gaute Larsen.

- Gullkandidater er vel Molde, Rosenborg og kanskje oss selv, mente Larsen, som forklarte 5-0-seieren på følgende måte:

- Vi har hatt fremgang fra kamp til kamp. Det har ligget i kortene at vi skal blomstre ordentlig på hjemmebane. Nå ligger utfordringen i å vinne på bortebane.

Men fortsatt leder Lyn serien med fire poeng...

(NTB)