Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn frykter for Mikels sikkerhet

Lyn frykter for sikkerheten til John Obi Mikel nå som overgangstvisten trekker ut i tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi vet hvorfor Mikel nå handler som han gjør. Både han selv og hans familie er under et enormt press av de personene som nå har tatt hånd om hans liv. Derfor er det også viktig at FIFA nå tar tak i denne saken med en gang, sier Morgan Andersen til Dagbladet.

Lyns materialforvalter Tom Erik Jørgensen fikk selv oppleve hvor brutal agentnettverket som nå gjemmer Mikel i London kan være:

Overfor TV 2 hevdet han i går at John Obi Mikel ble drapstruet av «noen i bakgrunnen» da Mikel snakket med SEM-agent John Shittu etter at overgangen fra Lyn til Manchester United ble gjort kjent i slutten av april.

-  Du er savnet

Lyn-direktør Morgan Andersen sendte i går et personlig brev til Mikel - stilet til «John Obi Mikel - London», hvor han skriver at han håper spilleren har det bra, at han er sterkt savnet av sine lagkamerater i Lyn, trenerne, støtteapparatet og supporterne.

-  Brevet til Mikel er sendt på fax til agentselskapet SEM, og vi håper brevet når fram til Mikel selv via dem. Han har det sikkert ikke godt nå. Derfor vil vi heller ikke iverksette noen sanksjoner mot ham om han snart kommer tilbake til Oslo uten John Shittu og andre agenter slik at vi i ro og mak kan sette oss ned og snakke ut om situasjonen, sier Morgan Andersen.

Karrieretruende

For å understreke alvoret i situasjonen skriver Lyn også at Mikel ved å stikke av fra har gjort seg skyldig i et alvorlig brudd på sin kontrakt med klubben, og at dette i verste fall kan føre til sankskjoner som kan skade hans videre karriere - og også hans deltakelse i U-20 VM for Nigeria i Nederland neste måned.

-  Vi ønsker Mikel alt bra, og vil inntil videre derfor ikke stanse hans deltakelse i U-20 VM. Det er ikke minst et mesterskap som er viktig for Mikel med tanke på en framtidig arbeidstillatelse i England, sier Morgan Andersen.

Slutter ikke

Morgan Andersen legger ikke skjul på at saken har vært en belastning for ham selv og familien også. Men han angrer ikke på at han har gått inn i denne fighten, og han kommer ikke til å trekke seg etter at overgangstvisten en vakker dag får et endelig utfall.

-  Jeg elsker jobben min, og vil fortsette også etter at dette er over, sier Morgan Andersen til Dagbladet.

Han hevder at både han selv og Lyn som klubb har fått hauger av støtteerkleringer fra nær og fjern etter hvert som Mikel-saken har utviklet seg.

-  Vi har fått mange e-poster med støtte, og det er kommet mange blomsterbuketter til Lyn-kontoret. Vi har jo blitt framstilt som verre skurker enn Bach og Øie og Finance Credit til sammen, sier Andersen.

FORTVILER: Morgan Andersen mener han vet hvorfor John Obi Mikel heller holder seg til agentene enn å spille for Lyn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!