Lyn-gutter med norsk pass

De to Lyn-spillerne Eldar Hadzimehmedovic og Tomasz Sokolowski får norske pass, og er klare for neste års U21-landslag.

For en uke siden fikk bosnieren Eldar bekreftelsen på at han er blitt norsk, men har ennå ikke rukket å hente sin «lille røde». Passet.

- Jeg har vært veldig i tvil om hva jeg skal gjøre, men ettersom jeg er blitt norsk statsborger er det svært stor sannsynlighet for at jeg velger å spille for Norge. Hvis jeg er god nok og blir tatt ut, da, sier Eldar.

Tidligere i høst gjorde han seg selv kjent da han scoret hele seks ganger i Lyns UEFA-cupmøte med Runarvik fra Færøyene. Spissen har tre år igjen av sin kontrakt med Oslo-klubben.

Også Tomasz Sokolowski vil få norsk statsborgerskap. Søknaden ligger klar, og skal sendes en av de nærmeste dagene. «Soko» er klar for Norge når han får klarsignal fra myndighetene, og det er ingen tvil om at han blir norsk.

- Det har vært litt tvil rundt militærtjeneste og delt statsborgerskap, men jeg har tatt en endelig avgjørelse om å bli norsk, bekrefter Sokolowski.

Midtbanespilleren ble før helgen kåret til årets talent i den norske eliteserien 2003. Han har hatt enorm utvikling det siste året, og kan bli en av fire Lyn-spillere på neste års U21-landslag. Kristian Flittie Onstad og Lars Kristian Eriksen er også høyaktuelle sammen med Hadzimehmedovic.

- Jeg har ikke tenkt så mye på landslaget tidligere, men etter å ha vært innom U18-landslaget er selvsagt ambisjonene å ta et steg videre. Jeg har fått ett års erfaring i eliteserien, og får vel bare ta det som det kommer, sier Soko.

Faren, Kaz Sokolowski, spilte for Tromsø i den norske toppserien og var trener for Asker kvinnelag sammen med Eli Landsem denne sesongen. Kaz blir trolig en del av Lyns trenerteam neste sesong, sammen med nåværende juniortrener Espen Olafsen.

Etter det NTB har grunn til å tro blir Stig Inge Bjørnebye hovedtrener hvis han vil ha jobben, men Lyn vil foreløpig ikke si noe som helst om saken.

(NTB