Lyn har skadetrøbbel

Jonny Hanssen, Tommy Berntsen, Per Egil Swift og Frode Hansen er usikre før Lyns kamp mot Sogndal søndag. Les siste nytt før Tippeliga-runden!

Lyn har mye å revansjere når Sogndal kommer til Ullevaal søndag. 0-5 borte mot Stabæk tok seg ikke godt ut for serielederen. Denne uka har de slitt med rusk i maskineriet.

I tillegg til at Steven Lustü er i VM, sto Tommy Berntsen over gårsdagens trening med achilles-trøbbel.

Jonny Hanssen har fått en smell i kneet, og er usikker.

- Jeg tror han spiller, sier trener Sture Fladmark.

Frode Hansen fikk en smell i en ankel på trening i går, og får også stempelet usikker av treneren.

I tillegg er Per Egil Swift fortsatt litt plaget med nakkeskaden han pådro seg i et forsøk på brassespark.

Nå vurderer Fladmark VM-karantene for at Swift ikke skal få inspirasjon til liknende krumspring i framtida.

- Jeg får inndra TV'en hans, ler Fladmark.

LILLESTRØM - STABÆK

Søndag kl. 18.00

LSK bør vinne denne kampen for å ha heng på tetlagene. Trener Arne Erlandsen kan fortsatt melde om en lang skaderekke. Per Magne Misund, Magnus Powell, Frode Kippe, Johan Petter Winsnes og Rune Wiken er ute på grunn av sjukdom og skader. Magnus Kihlberg er tilbake etter karantene. Stabæk knuste serieleder Lyn sist. Peter Sand er ute med gule kort og erstattes av Inge Andre Olsen. Ellers ser ikke trener Gaute Larsen noen grunn til å endre på laget.

LYN - SOGNDAL

Søndag kl. 18.00

Lyn-stopper Steven Lüstu er i VM med Danmark. Per Egil Swift har slitt med en nakkeskade og sto over sist, Tommy Berntsen sto over i går, Frode Hansen fikk en smell på trening og Jonny Hanssen er småskadd. Alle fire er usikre. Helgi Sigurdsson har mistet de siste kampene, men er klar på benken. Tommy Nilsen og Morten Wivestad er langtidsskadd. Sogndal må fortsatt unnvære Asle Hillestad, Christian Kalvenes og Thormod Ness.

MOLDE - VÅLERENGA

Søndag kl. 18.00

Molde må fortsatt klare seg uten Thomas Mork og Andri Sigthorsson. Magne Hoset er derimot tilbake i spill. Vålerenga har fortsatt Åsmund Bjørkan, Andreas Augustsson og Ronny Døhli på skadelista.

MOSS - START

Søndag kl. 18.00

Moss har Hans Erik Ramberg og Thomas Solberg langtidsskadd. Jan Tore Ophaug fikk seg en hjernerystelse sist og har ikke trent denne uka. Robert Evensen pådri seg en leddbåndskade på trening i går. Trener Erik Brakstad vet foreløpig ikke hvor alvorlig det er.

ODD GRENLAND - BRYNE

Søndag kl. 18.00

Odd Grenland-trener Arne Sandstø melder om en tropp helt uten skade- eller karanteneproblemer.

Bryne er rammet av en rekke skader. Keeperduoen Svein Bø og Roger Eskeland er fortsatt ute. Ellers er Pål Håpnes, Geir Atle Undheim, Roger Nilsen, Johan Paulsson og Dejan Pavlovic uaktuelle pga. av skade. Argentineren Diego De La Vega er ikke spilleklar ennå.

ROSENBORG - BODØ/GLIMT

Søndag kl. 18.00

Rosenborg har Azar Karadas tilbake etter karantene. Nils Arne Eggen sier til Dagbladet.no at han ikke har bestemt seg for om Karadas skal spille stopper eller spiss. Christer Basma har slitt med en ankelskade i det siste, men spiller fra start igjen søndag. Frode Johnsen er i bedring, men er foreløpig ikke spilleklar. Glimt må klare seg uten Runar Berg, som har karantene etter å ha fått tre gule kort. Ronny Westad er fortsatt ute med skade. Også Tor Egil Horn sliter litt med en lårskade, men Glimt-trener Øystein Gåre sier til Dagbladet.no at han regner med å ha Horn på plass til søndag.

VIKING - BRANN

Søndag kl. 18.00

Hannu Tihinen har spilt sin siste Viking-kamp. Også Bjørn Berland og Erik Fuglestad er uaktuelle denne helga. Berland er skadd, mens Fuglestad har karantene. Bjarte Lunde Aarsheim testes igjen i b-kamp kveld, men er ikke a-lagsklar på en stund. Toni Nhleko kan få sin Tippeliga-debut for Brann. Sørafrikaneren scoret da han debuterte på a-laget i cupen. Brann stilte fulltallig på dagens trening, og er også uten karantener.

USIKKER:</B> Jonny Hanssen er en av flere Lyn-spillere som er usikre i helga. Foto: SCANPIX