Lyn har tatt 21av 24 mulige poeng. - Med 21 poeng så rykker du ned, sier Lyns kaptein

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det er kjedelig at det ikke kommer flere tilskuere, men det er ikke noe vi kan gjøre noe med, sier Lyn-kaptein Tommy Berntsen fra en garderobe som var like trist som tilskuertallet.

For kanskje Lyn bør begynne innenfor egne vegger der de drømmer om fylte tribuner på Ullevaal. Det var i hvert fall en merkelig opplevelse å komme inn i garderoben til laget som akkurat hadde økt sin Tippeliga-ledelse til sju poeng.

Det så nemlig ut som om de hadde mistet den.

- Stemning, sier du?, Det skyldes nok at gutta er ute og restituerer, sier Tommy Berntsen.

Presist fortalt om Lyns problemer lenge før Berntsen vendte ryggen til den usynlige gleden:

  • De gikk til kamp mot tabelltoer Bodø/Glimt som klar serieleder.
  • Det var 16. mai - norsk fotballs festdag.
  • Kampen ble spilt i en by som ifølge siste telling har 521000 innbyggere.
  • Avisene hadde skrevet side opp og side ned om Lyn.

Likevel kom det bare 5085 tilskuere på Ullevaal.

Så kanskje Tommy Berntsen tar feil? Ja, kanskje hele Lyn tar feil der de venter og venter på publikum? For det er ingen grunn til å se nedover på tabellen når du leder med sju poeng.

- Med 21 poeng så rykker du ned, sier Tommy Berntsen. Tristere kan det ikke bli. For når du har 21 poeng av 24 mulige, så rykker du ikke ned.

Så derfor: Hvorfor si noe så til de grader gledesdrepende og defensivt?

- Vi har tro på det sjøl, sier plutselig Lyn-kapteinen. - Men målsettingen vår er fortsatt å bli bedre enn i fjor. Og det har vi ikke klart ennå.

DEFENSIV SERIELEDER: Lyns kaptein Tommy Berntsen hadde dårlig tid etter kampen mot Glimt. Banens bestemann skulle nemlig rett hjem og se de to lagene han har spilt for før - LSK og Enga.