Lyn henter AIK-back gratis

(Dagbladet.no): Jimmy Tamandi (27) har skrevet kontrakt med Lyn. Svensken kommer gratis ettersom kontrakten hans med AIK går ut ved sesongslutt.

- Han er en rutinert forsvarsspiller. Han kan spille back på begge sider, og er en god ballspiller, sier Lyns sportsdirektør Torgeir Bjarmann til Dagbladet.no.

Han sier Lyn er på jakt etter nettopp rutinerte spillere som kan gå foran som et eksempel for Lyns mange lovende unggutter.

Tilfører rutine

- Han har mye av rutinen vi er på jakt etter. Vi har mange gode unge spillere, men må også ha noen som er mer midt i karrien sin, slik Tamandi er, sier Bjarmann.

Tamandi har ifølge Aftonbladet hatt en sportslig «toppsesong» i Allsvenskan, men kom i mindre hyggelig fokus da han havnet i håndgemeng på vei hjem fra byen med en av klubbens egne supportere etter hjemmetapet mot Elfsborg i juli.

Tamandi rapporterte selv hendelsen til klubben, og skrev seimere et åpent brev på AIKs hjemmeside der han beklaget sin rolle i krangelen. Supporterne svarte med å hylle ham i den påfølgende kampen mot Helsingborg.

- God kontroll

BLIR LOKALRIVALER: I desember i fjor møttes Vålerengas Morten Berre og AIKs Jimmy Tamandi i norsk-svensk duell i Royal League. Neste sesong kan de stå på hver sin side i Oslo-derbyet mellom Vålerenga og Lyn. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
BLIR LOKALRIVALER: I desember i fjor møttes Vålerengas Morten Berre og AIKs Jimmy Tamandi i norsk-svensk duell i Royal League. Neste sesong kan de stå på hver sin side i Oslo-derbyet mellom Vålerenga og Lyn. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Alt i alt kom Tamandi godt ut av situasjonen, og Bjarmann er heller ikke bekymret over spillerens rolle i den situasjonen.

- Dette har vi god kontroll på, sier Lyn-direktøren.

AIK ønsket å beholde ham, og klubbens pressesjef Johan Winbäck sier til Aftonbladet i dag at de var i samtaler om ny kontrakt.

Lyn henter AIK-back gratis