Lyn i tall

Offensivt

Stor fart og bevegelighet. Med to offensive flankespillere og kreative Jonny Hanssen, kan Lyn angripe med stor kvalitet i hele banens bredde. Men spørsmålstegn ved effektiviteten til spissene. Bare de tre svakeste lagene scoret færre mål enn Lyn i fjor. Det kan fort bli mer estetikk enn effektivitet.

Defensivt

Samkjørt og rutinert bakre firer med Norges kanskje beste midtstopperpar (Lustü, Berntsen). Det trengs bak en offensivt anlagt og fysisk litt veik midtbane. Keeper Ali Al-Habsi har enormt potensial, men Ødegaard er det trygge valget på høyt nasjonalt nivå.

Førsteellever

Al-Habsi - Onstad, Lustü, Berntsen, Swift - Sørensen, Lagerlöf, Hanssen, Gudmundsson - Sigurdsson, Hadzimehmedovic. Offensivt er laget vesentlig styrket med Jan Derek Sørensen. Fart, bevegelighet og spisskompetanse. Medaljeellever.

Reserver

Stort minus. Lyn har ikke bredde og kvalitet i stallen på nivå med Rosenborg, Molde og til dels også Viking og Vålerenga. Det kan fort bli utslagsgivende. Mange av spillerne går til seriestart med begrenset treningsgrunnlag etter skader/operasjon - det gir ofte ytterligere skadeproblemer.

Nøkkelspillere

Tommy Berntsen (midtstopper), Jonny Hanssen (midtbane) og Jan Derek Sørensen (høyreflanke). Lyn har spillere på landslagsnivå i alle lagdeler. Stort forventningspress på Berntsen og Hanssen etter fjoråret. Og spesielt Hanssen vil bli bedre pakket inn i år. Sørensen skadeutsatt.

Trener

Teitur Thordarson har en ærlig og ambisiøs fotballfilosofi som ikke alltid passer norske aprilbaner. Men få norske lag har spilt bedre tippeligakamper enn det Brann-laget Teitur hadde ansvaret for. Dessverre kom de for sjelden til å ende i trofeer. Lyn har et stort potensial, men trenger først og fremst å stabilisere seg.

Konklusjon: Nr. 6

Lyn overrasket alle i fjor og har plutselig noe å forsvare. Et slikt forventningspress ender ofte i en liten nedtur. Lyn har en førsteellever som kan slå alle, men tappes fort for kvalitet ved skader. Begrenset kvalitet i spillerstallen og et stort spørsmål ved spissenes effektivitet. Kan fort komme på etterskudd med et dårlig treningsgrunnlag.