Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn ikke konkurs

I hvert fall ikke før 2. november

HAR PLAN B: Erik Langerud ankom i kveld Ullevaal stadion til et informasjonsmøte med medlemmer og aksjonærer i Lyn med en plan B som kan holde liv i klubben fram til sesongen er ferdigspilt.Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
HAR PLAN B: Erik Langerud ankom i kveld Ullevaal stadion til et informasjonsmøte med medlemmer og aksjonærer i Lyn med en plan B som kan holde liv i klubben fram til sesongen er ferdigspilt.Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

||| ULLEVAAL STADION(Dagbladet.no): Kvelden før det skjebnesvangre styremøtet på Ullevaal Stadion i morgen klokka 12.00 er Lyn fortsatt et godt stykke unna de 17 millionene som kan redde klubbens eksistens og den videre driften ut året.

Men en mellomløsning - en plan B iverksatt nå i tolvte time - kan redde fotballsesongen 2009.

- Vi jobber med en tre-fire personer/grupper som ikke er interessert i å redde Lyn, men som vil sørge for at tippeligasesongen reddes. Da kan vi holde det gående til etter Lyn-Fredrikstad 1. november, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Dagbladet.

Måten Lyn-direktøren formulerer seg på når han nå har satt disse utenforstående hjelperne i spill gjør at det siste scenariet med stor sansynlighet blir presentert og anbefalt for Lyn-styret i morgen ettermidag. Som det nest beste alternativet.

Da kan Lyn drive videre i fire serierunder til, sørge for Tippeligaen ender som den skal - rettferdig - og til en viss grad redde den norske toppfotballen ansikt. Og klarer klubben på mirakuløst vis å samle inn alle de 17 millionene som trengs, vel da er saken grei på denne siden av nyttår.

Da trenger ikke Lyn å gå til skifteretten i det hele tatt.

Hvis plan B er den som effektuers i morgen venter man med å beggjære oppbud til mandag 2. november.

Informasjonsmøte

I kveld avholdt Langerud og klubbstyret et informasjonsmøte for Lyns medlemmer og aksjonærer i klubbens lokaler på Ullevaal stadion.

Etter møtet fortalte direktøren at de omkring 30 møtedeltakerne hadde blitt informert om situasjonen og status kvelden før Lyns selvpålagte konkurs-deadline.

- Det synes vi er riktig å gjøre dagen før et så viktig styremøte som vi skal ha i morgen, sier Langerud.

Klokka 12 i morgen avgjør styremøtet om klubben skal tas til skifteretten, eller om det er grunnlag for å drifte videre - i første omgang ut sesongen, og kanskje lenger.

MOT LYN-LØSNING:  Talsmann for Bastionen Jan Briseid (th), styreformann i "Olja Lyn" Odd Karlsrud (tv.bak), informasjonssjef Joachim Westher Andersen (tv.foran) og Lyn-direktør Erik Langerud (midten foran) kan etter alt å dømme glede seg over at redningen er nær for osloklubben.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
MOT LYN-LØSNING: Talsmann for Bastionen Jan Briseid (th), styreformann i "Olja Lyn" Odd Karlsrud (tv.bak), informasjonssjef Joachim Westher Andersen (tv.foran) og Lyn-direktør Erik Langerud (midten foran) kan etter alt å dømme glede seg over at redningen er nær for osloklubben. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling