Lyn-jubel for tomme tribuner

Lyn har ikke tapt i høst, ligger på Royal League-plass og er i semifinalen i cupen. Men de imponerer ingen.

-  Ennå har vi ikke spilt opp mot vårt beste. I dag sleit vi, forteller Øyvind Leonhardsen som kunne putte tre billige poeng i sekken på en tafatt fotballdag. I første omgang var Lyn om mulig enda tammere enn publikum på Ullevaal, og kan takke et sjokkerende dårlig Bodø-lag for seieren.

-  Det er mange unge spillere her og det har kommet flere nye etter ferien, noe som gjør det vanskelig å samkjøre laget, forklarer Leonhardsen.

Så gjenstår det å se om småpent kan bli til toppklasse utover høsten.

Bra brasse

Mot Bodø/Glimt løsnet det først da nyervervingene Leif Gunnar Smerud og Edmilson entret banen i andre omgang. Venstreback Yngvar Håkonsen utnyttet en av mange markeringsglipper hos gjestene og trillet inn seiersmålet fra kort hold etter 62 minutter foran glisne tribuner i Oslo. Topplaget sliter fortsatt med å appellere til hovedstadspublikummet.

-  Det er synd at det ikke kommer flere folk på kampene, men vi må bare konsentrere oss om å vinne. Fansen vil nok komme med prestasjonene, sier brasilianeren Edmilson som er vant med et litt annet trøkk i klubber som Porto, Paris St. Germain og Sporting Lisboa.

Oslo vest

Lyn-trener Espen Olafsen var fornøyd med at gutta hans maktet å heve seg og gleder seg over å ha klatret opp på Royal League-plass. Dårlige publikumstall har han ingen forklaring på:

-  Vi må bare oppfordre hele Oslo vest til å møte opp og støtte oss.

-  Oslo vest?

-  Sa jeg det? Jeg mente selvfølgelig hele Oslos befolkning, smiler Lyn-treneren.

I går var det mørkt og stille på Ullevaal - både på og utenfor banen. 2247 tilskuere kom for å se kampen.

GLISSENT: Jan Derek Sørensen og Øyvind Leonhardsen gratulerer Yngvar Håkonsen med scoringen. På tribunen var få som så det.