Lyn kan havne i andredivisjon

- Vi jobber dag og natt for å berge lisensen, sier Lyn-direktør Erik Langerud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lyn Oslo har store problemer med å innfri fotballforbundets lisenskrav og kan bli flyttet ned i 2. divisjon, skriver Aftenposten.

Etter hva avisen kjenner til, har generalsekretær Karen Espelund overfor klubblisensnemnda innstilt på at Lyn ikke skal få lisens.

- Det ligger i kortene at en eventuell degradering vil være dramatisk for oss. Det vil få mange konsekvenser. Vi jobber dag og natt for å redde lisensen vår. Sett fra utsiden er det sikkert vanvittig mange grunner til at det ikke skal gå, men fra innsiden ser vi mange gode grunner til at det skal gå. De nærmeste dagene vil vise hvem som har rett, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Aftenposten.

De sju medlemmene i lisensnemnda møttes i Oslo tirsdag for å vurdere søknadene til 42 klubber (eliteserien kvinner og menn, 1. divisjon menn), men avsluttet ikke arbeidet.

- Vi tar en avgjørelse fredag. Vi har bedt åtte-ti klubber om tilleggsinformasjon, deriblant Lyn. Det handler om alt fra små til store ting, sier nemndas leder Jan Løkling.

Det er kravet om positiv egenkapital Lyn Oslo sliter med å oppfylle.

- Det er det vi jobber med å få på plass, sier Langerud til Aftenposten.

Lyn var truet av konkurs i 1999, men ble da reddet av Atle Brynestad. Klubben har vært i eliteserien sammenhengende siden 2000, men er igjen i økonomiske problemer etter at Brynestad trakk seg ut tidligere i år.

<strong><b>BLIR ANDREDIVISJONSTRENER:</strong></b> Kent Bergersen overtok ansvaret for Lyn etter Henning Berg. Nå må han vente i spenning for å se om klubben får fortsette å spille i Tippeligaen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
BLIR ANDREDIVISJONSTRENER: Kent Bergersen overtok ansvaret for Lyn etter Henning Berg. Nå må han vente i spenning for å se om klubben får fortsette å spille i Tippeligaen. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Dersom Lyn skulle miste lisensen og flyttes ned, kan HamKam likevel få spille videre i eliteserien.

(NTB)

Lyn kan havne i andredivisjon

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer