Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn kjøper seg sjøl for én krone

Atle Brynestad sletter klubbens konserngjeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dette ble klart i dag, etter at investor Atle Brynestads andre salgstilbud er ferdigbehandlet. Lyn-styret har tidligere avslått å kjøpe FC Lyn Oslo AS for én krone.

Hadde ikke styret klart å komme til enighet med forretningsmannen i denne runden, ville han ha beholdt kontrollen med klubben ut neste år, etter avtale.

I stedet selger han nå alle aksjene sine tilbake til klubben for én krone, samtidig som selskapet hans, CG Holding, sletter konserngjeld på 15,95 millioner kroner.

- Klubben er meget takknemlig for dette, heter det i en pressemelding på Lyns hjemmesider.

Avtale om Ighalo-salg

Dagens avtale innebærer også et punkt om eventuelt salg av det nigerianske talentet Odion Jude Ighalo, som er ønsket av Brann. I tillegg er flere utenlandske klubber interessert.

- Et slikt salg vil tilføre både klubben og CG Holding en salgsgevinst knyttet til en fordelingsnøkkel det er bred enighet om, melder klubben, noe som i praksis betyr at CG Holding er sikret prosenter. 

Brynestad har tidligere uttalt at han er skuffet over at klubben takket nei til et 15 millioner kroner stort Ighalo-bud fra Brann. Da Ole-Ray Grødseth gjentok dette, ble det bråk.

SELGER SEG UT: Atle Brynestad har vært investor i Lyn i en årrekke. Men nå er det slutt. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
SELGER SEG UT: Atle Brynestad har vært investor i Lyn i en årrekke. Men nå er det slutt. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Grødseth ut, Langerud inn

Grødseth blir nå erstattet som leder for sportslig utvalg, og i en overgangsfase er det klubbdirektør Erik Langerud som skal lede utvalget som styrer spillerkjøp og -salg.

Og i og med at partene nå er blitt enige, er Brynestad helt ferdig i osloklubben, etter 10 år.

- Lyn og Atle Brynestad vil med dette takke for et langt og godt samarbeid, og ønsker hverandre lykke til i fremtiden, heter det på Lyns hjemmesider.

Bergesen og Tvenge nye eiere?

Alle parter skal være godt fornøyd med løsningen som er spikret i dag.

Med dette ute av verden, kan jakten på nye eiere starte for alvor.

TV 2 mener å vite at Tom Bergesen og Torstein Tvenge er del av en gruppering som er på vei inn i klubben.

image: Lyn kjøper seg sjøl for én krone
OVERTAR? Torstein Tvenge er en av forretningsmennene som kan komme inn på eiersida i Lyn, ifølge TV 2.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!