Lyn kjøper seg sjøl for én krone

Atle Brynestad sletter klubbens konserngjeld.

(Dagbladet.no): Dette ble klart i dag, etter at investor Atle Brynestads andre salgstilbud er ferdigbehandlet. Lyn-styret har tidligere avslått å kjøpe FC Lyn Oslo AS for én krone.

Hadde ikke styret klart å komme til enighet med forretningsmannen i denne runden, ville han ha beholdt kontrollen med klubben ut neste år, etter avtale.

I stedet selger han nå alle aksjene sine tilbake til klubben for én krone, samtidig som selskapet hans, CG Holding, sletter konserngjeld på 15,95 millioner kroner.

- Klubben er meget takknemlig for dette, heter det i en pressemelding på Lyns hjemmesider.

Avtale om Ighalo-salg

Dagens avtale innebærer også et punkt om eventuelt salg av det nigerianske talentet Odion Jude Ighalo, som er ønsket av Brann. I tillegg er flere utenlandske klubber interessert.

- Et slikt salg vil tilføre både klubben og CG Holding en salgsgevinst knyttet til en fordelingsnøkkel det er bred enighet om, melder klubben, noe som i praksis betyr at CG Holding er sikret prosenter. 

Brynestad har tidligere uttalt at han er skuffet over at klubben takket nei til et 15 millioner kroner stort Ighalo-bud fra Brann. Da Ole-Ray Grødseth gjentok dette, ble det bråk.

SELGER SEG UT: Atle Brynestad har vært investor i Lyn i en årrekke. Men nå er det slutt. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
SELGER SEG UT: Atle Brynestad har vært investor i Lyn i en årrekke. Men nå er det slutt. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Grødseth ut, Langerud inn

Grødseth blir nå erstattet som leder for sportslig utvalg, og i en overgangsfase er det klubbdirektør Erik Langerud som skal lede utvalget som styrer spillerkjøp og -salg.

Og i og med at partene nå er blitt enige, er Brynestad helt ferdig i osloklubben, etter 10 år.

- Lyn og Atle Brynestad vil med dette takke for et langt og godt samarbeid, og ønsker hverandre lykke til i fremtiden, heter det på Lyns hjemmesider.

Bergesen og Tvenge nye eiere?

Alle parter skal være godt fornøyd med løsningen som er spikret i dag.

Med dette ute av verden, kan jakten på nye eiere starte for alvor.

TV 2 mener å vite at Tom Bergesen og Torstein Tvenge er del av en gruppering som er på vei inn i klubben.

Lyn kjøper seg sjøl for én krone
OVERTAR? Torstein Tvenge er en av forretningsmennene som kan komme inn på eiersida i Lyn, ifølge TV 2.