Lyn knappet innpå

Lyn er bare poenget bak Rosenborg med sin 2-0-seier over Stabæk i dag. LSK avanserte til niendeplass med 2-0 mot Bodø/Glimt.

Per Egil Swift (straffe) og Helgi Sigurdsson sørget for hjemmeseier på Ullevål da Lyn utnyttet Rosenborgs svake innsats mot Vålerenga i går. Nå er Lyn bare poenget bak serieleder RBK på tabellen.

- Jeg tror Rosenborg har nok rutine til å dra dette i land. Dessuten har de i praksis to poeng til gode på oss på grunn av målforskjellen, sier danske Steven Lüstü til NTB.

Han har veldig lyst på spill i europacupene. - Det ser veldig bra ut, men det er litt for tidlig å snakke om det ennå, sier banens bestemann.

- Mangler vinnervilje

Sogndal tok ledelsen på Stavanger Stadion gjennom Håvard Flo. Det drøyde helt til det 86. minutt før Erik Nevland utlignet for vertene. Med bare ett poeng i dag er Viking sannsynligvis ute av gullkampen.

- Det virker som om enkelte spillere mangler vinnervilje, sier en sint Viking-kaptein Brede Hangeland til 100% Fotball.

- Alle lag sliter mot Sogndal. De spiller med fem mann i forsvar, sier trener Benny Lenartsson til NTB.

- Vi føler fortsatt at vi har kvalifiseringsplassen hengende over oss. Dette var intet steg i riktig retning for oss, sier Sogndal-trener Torbjørn Glomnes til NTB.

Viktige poeng

Uwe Rössler og Frode Kippe sørget for at Lillestrøm vant den viktige hjemmekampen mot Bodø/Glimt. Med seieren gikk LSK forbi Glimt på tabellen, og opp på niendeplass.

- Jeg er veldig fornøyd med seieren og tre poeng, men ikke med spillet. Det kommer til å bli veldig tøft framover, og absolutt ingenting er avgjort, sier trener Arne Erlandsen til NTB.

Molde vant greit 2-0 hjemme mot nedrykk-laget Start, og ser ut til å ha sikret seg en medalje.

- Jeg tar ingenting for gitt. Serien er ikke avgjort før 23. oktober. Først da fordeles medaljene, sier Molde-trener Gunder Bengtsson til NTB.

- Molde spilte veldisiplinert, og var bedre enn oss, sier Start-trener Gudjon Thordarsson.

Moss tok tre viktige poeng hjemme mot Bryne, takket være Øyvind Storflors scoring.