Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn-komplekset fortsetter

Effektive Lyn stoppet VIF igjen. Sett din egen børs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVÅL (Dagbladet.no): Vålerenga - Lyn 1-2 (0-2).

Før kampen i dag hadde ikke Lyn tapt for Vålerenga siden 1981. Det utgjør 9123 dager. Før matchen i dag hadde Kjetil Rekdal lovet Vålerengas tilhengere tre poeng. Men løfte eller ikke, komplekset ble igjen utslagsgivende.

- Vi spiller veldig god fotball, men det gjør Lyn også. Problemet vårt er at vi så til de grader ikke har marginene med oss, sa Rekdal.

Tente trenerne

Vålerenga fikk straffe etter seksten minutter. Da var Morten Berre nesten fri alene mot Eddie Gustafsson, og midtstopper Tommy Berntsen måtte ty til ulovligheter for å stagge Berre. Men straffen satte Storbæk rett på Lyn-keeper Gustafsson.

Effektive Lyn

Og det holdt ikke med en brent straffe for å stadfeste Vålerengas Lyn-kompleks. Etter 32 minutter, fra blå himmel og høyrekanten kommer et innlegg med adressat straffesynder Berntsen. Ballen går i lengste hjørne bak Arason, og skyene tetnet til for Vålerenga.

For åtte minutter senere ville Espen Hoff også være med i kamprapporten. Årsferskingen fra Odd brukte Vålerengas forsvar som rundingsbøyer, og fikk tid og rom til å sikte seg inn. Skuddet fra 20 meter gikk inn ved stanga, og dermed var 0-2 et faktum.

HELT: Lyn-keeper Eddie Gustafsson gratuleres av sine lagkamerater etter å ha reddet Jarl André Storbæks straffe. Foto: Scanpix
HELT: Lyn-keeper Eddie Gustafsson gratuleres av sine lagkamerater etter å ha reddet Jarl André Storbæks straffe. Foto: Scanpix Vis mer

Manglet marginene

Vålerenga hadde ni klare sjanser, men maktet ikke å omsette dem i mål. I andre omgang var laget fra øst suverent best framover, uten at det hadde det minste å si for matchen.

For Lyn hadde Eddie Gustafsson, og Vålerenga hadde spisser uten målteft.

Selv om Storbæk glimret i sin rolle som fremskutt høyrebekk, og innleggene fra kanten stort sett var giftige, hjalp det ikke når Gustavsson spilte sin beste match for året.

- Jeg er kjempefornøyd med å slå dem (Vålerenga jour. anm.). Det er veldig viktig for fansen, og da er det veldig viktig for oss. Gratulerer med dagen til dere alle, sa Henning Berg etter matchen.

- Vi spiller ikke optimalt i førsteomgangen, men jeg synes vi håndterte det bra, sa han.

Fattig trøst

Etter 88 minutter fikk Jan Derek Sørensen endelig hull på byllen og viste at han har kommet seg etter skulderskaden tidligere i år.

image: Lyn-komplekset fortsetter

En pasning fra Daniel Fredheim Holm landet hos Sørensen som dempet unna en Lyn-forsvarer, dro av Gustavsson og satte ballen i det lenge hjørnet, uten at det hadde det minste å si for kampen. Vakker scoring, men Lyn-komplekset består.

Det er fremdeles 9123 dager siden sist for Vålerenga.